Ingrid Thijssen VNO-NCW voorzitter bij Pillen Group

Woensdag 13 april jl. was landelijk VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen te gast bij Pillen Group in Lichtenvoorde.
Een kort maar zeker krachtig werkbezoek om zich te laten informeren én te inspireren waar ondernemers in de Nederlandse Maakindustrie vandaag de dag mee te maken hebben.

De Nederlandse Maakindustrie kan niet enkel floreren als servicebedrijf en enkel productie en assemblage realiseren door grondstoffen, materialen en onderdelen in het buitenland in te kopen.  De Nederlandse ondernemer heeft genoeg uitdagingen en het is ontzettend belangrijk dat een werkgeversorganisatie zoals VNO-NCW deze uitdagingen bij de overheid en bestuurders in o.a. Den Haag onder de aandacht blijft brengen.

Onze ervaring en expertise als MKB Maakindustrie

Onze ervaring en expertise delen wij dan ook maar al te graag om met elkaar er voor te zorgen dat de Nederlandse Maakindustrie haar concurrentiepositie ten opzichte van andere landen kan behouden en een zeer groot onderscheidend vermogen mag blijven leveren.

Tijdens het bezoek zijn diverse thema’s besproken zoals energie en grondstofprijzen icm Oekraïne / Rusland, netwerkcongestie, de krapte in de arbeidsmarkt, openbaar vervoer in de Achterhoek, de opgelegde eisen en regelgeving van de overheid rondom verplichte documenten voor accountants, banken, verzekeraars, etc), aanvoer van grondstoffen en circulair produceren.

Verbinden en samen innoveren in de maakindustrie

Het werkbezoek werd kracht bijgezet door Harold Vulink van Achterhoeks Centrum voor Technologie, de verbinder van de Achterhoekse Maakindustrie.
Innoveren doe je samen, door samen te werken en durven te delen worden de mooiste projecten werkelijkheid.

Wat doet de Pillen Group?

De Pillen Group, een succesvol familiebedrijf met meer dan 100 medewerkers is vanuit Lichtenvoorde actief voor internationale opdrachtgevers in verschillende branches.  Wij staan bekend om ons innovatieve vermogen en weten deze met passie om te zetten naar de meest complexe technische uitdagingen.

Wij ontwikkelen, produceren én assembleren halffabricaten en eindproducten.

Met 4 eigen productielocaties zijn wij instaat om met korte lijnen, opdrachten snel en kundig te realiseren. Wij produceren materiaalonafhankelijk, wat betekent dat wij beschikken over een eigen machinepark ten behoeve van:  Profielbewerking, speciale plaatbewerking, verspaning, houtbewerking, kunsstofbewerking, 3d printing, etc.
Deze bewerkingen worden mogelijk gemaakt door onze eigen engineering afdeling. Pillen Group faciliteert ook voor alle bewerkingen verschillende (electro) assemblages.