Flowmeter industrie

Al meer dan 50 jaar zijn wij een erkende producent voor gas en meetsystemen of terwijl gas measuring systems. Wij produceren een grote range van onderdelen voor rotary, turbine gas meters, volume conversion devices, damp flow meters en flow solutions.

Wist u dat componenten en onderdelen voor de gasindustrie een van de eerste producten zijn geweest die Pillen produceerde in de jaren ’60 en ’70?

Gas En Flowmeter Industrie Onderdelen Verspaning Toelevering Leverancier Pillen Group

Turbine gasmeters en rotary-meters

Turbine gas meters en rotary meters voor gas measuring moeten robuust zijn en met een hoogste nauwkeurigheid in toleranties van onderdelen geproduceerd en vervaardigd worden. Onze productieprocessen en faciliteiten zijn ingericht voor productie, vervaardiging en registratie van componenten voor de deze industrie en marktproducten. Teven beschikt Pillen ook over de verschillende certificeringen aansluitend bij eisen van deze doelmarkt.

Wij produceren en bewerken o.a.: 

Rotorhuizen, pijpen, flensen, straalrichters, IRM-meters, lagerhuizen, voorplaten,  achterplaten en gietdelen.

Productie ingericht voor gas- en flowmeter industrie

Pillen is al decennia lang ingericht op de bewerking van verschillende  componenten voor flowmeters en appendages. Pillen Precision is hiervoor het bedrijfsonderdeel met deze specialistische en hoogwaardige kennis.
Hierbij is veelal een zeer nauwkeurige bewerking gevraagd van veelal aluminium extrusie materialen en aluminium gietdelen. Hierbij zijn kritische toleranties gevraagd.

Pillen is een high-tech producent en toeleverancier voor onderdelen in de flow- en gasmeter industrie.  Deze sectoren kenmerken zich door duurzaamheid, hoge precisieen zeer hoge kwaliteitseisen. Het meten van vloeistoffen, gassen, dampdoorstromingen is een nauwkeurig proces en vraagt om vakmanschap.

Testing center en ultrasoon onderzoek

Pillen beschikt over eigen test faciliteiten, incompany en dat alles onder één dak.

  • Testen van onderdelen;
  • Controleren van bijvoorbeeld sub assemblages;
  • Aftesten van onderdelen met behulp van druktesten.

High end precision measuring parts

De precisie delen worden bewerkt op verschillende bewerkingscentra met toleranties van ±0.05 mm. Hierbij zijn nulpunten belangrijke referentiepunten, deze worden bewaakt met een Renishaw 3D taster in de verschillende machines.  Ruwheid of ook wel Ra-waarde is bij de Flowmeter componenten toelevering van essentieel belang.

Gas En Flowmeter Industrie Onderdelen Verspaning Toelevering Leverancier Pillen Group

Röntgen metingen en onderzoeken

Ook beschikt Pillen over de mogelijkheden om röntgen metingen en onderzoeken te verrichten. Deze ruimte is volledig conform de geldende eisen en wordt gebruikt voor het meten van midstream componenten in de energiewereld maar ook voor derden stellen wij deze ruimte beschikbaar om metingen van andere producten en onderdelen uit te voeren. Aanvullend kunnen ook testen en metingen ook gedaan worden middels een ultrasoon test techniek.

Meer weten over onze gas- en flowmeter technieken?

Heeft u een vraag over gas- en flowmeters? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen of mailen.

Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Openingstijden

Telefonisch: 08.00 – 16.45 uur

Bezoekuren: 08.00 – 17.00 uur

Expeditie: 08.00 – 16.15 uur

Contactformulier