Geschiedenis Familiebedrijf Pillen Group

In juni 1956, werd de Winterswijkse Metaalindustrie opgericht door Theo en Catarina Pillen. Het bedrijf verhuisde diverse malen binnen Winterswijk tot in 1965 Pillen verhuisde naar Lichtenvoorde, waar het bedrijf verder ging onder de naam Machinefabriek Th.J.J. Pillen bv.

Door groei in zowel de productie voor toelevering als de productie van eigen eindproducten, zijn er verschillende werkmaatschappijen ontstaan welke vallen onder de ‘Pillen Group’. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie Pillen werkzaam in de verschillende bedrijven van de Pillen Group.

De eerste producten in de metaalbewerking waren aardklemmen en aardstrippen voor installateurs. Toen de TV doorbrak in Nederland, werden er ook antennemasten gemaakt en werden er ook bijbehorende bevestigingsmaterialen geproduceerd door Pillen.

Een foto van waar het voor Pillen Group allemaal begon, de eerste locatie in Winterswijk.
Een foto van precisie verspaning namens Pillen Group.

Verdere groei als toeleverancier

Ook de vondst van de gasbel bij Slochteren en daarmee de groei van de vraag naar gaskachels heeft bij gedragen aan de groei van Pillen als toeleverancier. Nu 60 jaar later met een specialistisch netwerk is de filosofie nog steeds de filosofie van Pillen om het onmogelijke mogelijk te maken in de productie en levering van producten en is het ook nog steeds een familiebedrijf.

Verlichtingsindustrie

Pillen is ook specialistisch toeleverancier in plaat en profielcomponenten aan de verlichtingindustrie. Zo is Pillen al meer dan 60 jaar trots toeleverancier aan Philips Project Lighting. Van sportveld verlichting tot design armaturen.

Eigen merk: Pillen Checkouts

Door een overname van een toemalige klant (kassameubel bouwer) in de plaatbewerking is Pillen sinds 1997 gestart met een eigen merk: Pillen Checkouts.

Milestones door de jaren heen

Verder kennismaken?

Heeft u een vraag en/of opmerking of? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen of mailen. U kunt ons bereiken via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Openingstijden

Telefonisch: 08.00 – 16.45 uur

Bezoekuren: 08.00 – 17.00 uur

Expeditie: 08.00 – 16.15 uur

Contactformulier