Automotive industrie

Als sinds de jaren ’70 is Pillen toeleverancier voor de bewerking van onderdelen / parts én componenten aan de automotive industrie. Onderdelen aan de automotive industrie worden aan hoge eisen en specificatiesonderworpen en geproduceerd.  In company beschikt Pillen over een kwaliteitsmanagementsysteemwaarbij kwaliteit per enkelstuk, steekproefsgewijs of indien wenselijk seriematig wordt gemonitord. Uiteraard is Pillen ISO9001 gecertificeerd en werken wij met een ERP systeem waarbij onderdelen, materialenherkomst traceerbaar zijn.

Onze kracht: middelgrote tot hele grote seriematige productie 24/7 van precision parts voor automotive industrie, doordat we werken met specifieke tooling en procescontrole.

Supplier Automotive Parts Pillen Group Precision Parts

Supplier van automotive parts

Pillen produceert verschillende fijnmechanische onderdelen / precision parts voor ondermeer suspensions, drive trains, brakings systems, motor parts, gearshifts. Deze onderdelen zijn terug te vinden in sportautos, vrachtautos, bussen, motorfietsen etc.

Samenwerking in de keten upstream en downstream

Upstream Pillen Group werkt in de value chain samen met productdevelopers  in het co-engineeirings traject voor onderdelen voor motoren, auto’s, vrachtwagens etc. Hierbij wordt er gekeken naar de maakbaarheid van componenten, maar ook naar de reproduceerbaarheid van onderdelen bij service verlening.

Downstream wordt er nauw samen gewerkt in de bewerking van materialen met ondermeer gieterijen en extrudeurs om de keten van kwaliteit en materiaalgebruik te kunnen borgen en de trace-ability ook.

De automobiel industrie is volop in beweging en in transitie. De bouw van vervoersmiddelen verandert, steeds meer worden deze vervoersmiddelen voorzien van elektrische aangedreven motoren. Dit vraagt om een andere manier van bouwen en produceren van andere onderdelen.

Container schaarste lokaal produceren toelevering

Meer informatie

Heeft u een vraag over onze mogelijkheden voor de automotive industrie? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen of mailen.

Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Openingstijden

Telefonisch: 08.00 – 16.45 uur

Bezoekuren: 08.00 – 17.00 uur

Expeditie: 08.00 – 16.15 uur

Contactformulier