Van how- to naar know-how

Mijn naam is Sean Regling, ik ben geboren in het zuiden van Duitsland en sinds April 2023 de nieuwe medewerker van de kwaliteitsdienst bij Pillen en de meetkamer van 123meetechniek.

Voordat ik naar Nederland kwam was ik zeven jaar lang medisch Assistent bij een Oogarts en heb daar, onder andere, optische metingen aan de ogen van patiënten verricht, bijvoorbeeld van de retina doormiddel van lasertechniek of hielp bij het voorbereiden van onderzoeken en operaties.

Kwaliteitsdienst-Meetkamer-Sean-Regling-Pillen-Group

Van werk gewisseld binnen hetzelfde bedrijf

In November 2022 ben ik begonnen bij Pillen bij de afdeling kassameubelen, voor het monteren van kassa’s. In dit halve jaar heb ik veel mogen zien, vooral op service onderweg in Duitsland, België, Nederland en Oostenrijk en ook leuke collega’s leren kennen die ik nog steeds vrienden kan noemen.

Helaas was dit soort werk niet echt geschikt voor mij. Maar na een gesprek met de leidinggevende van de kwaliteitsdienst van Pillen Precision kon ik op korte termijn starten als aankomend meettechnicus.

En ook hier voelde ik mij welkom en geïntegreerd.

‘Ik heb altijd genoten van details en precisie daarom past deze baan ook goed bij mij.’

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen mee, maar ook nieuwe ideeën en perspectieven. Er moet kennis en ervaringen verzameld worden van allerlei vakken om onze producten te kunnen beoordelen. Door het dagelijkse werk met een grote verscheidenheid aan producten, klanten en materialen van zowel metalen als ook kunststoffen blijft het spannend en uitdagend en is elke dag iets om naar uit te kijken.

Ondanks weinig kennis van de Nederlandse taal en geen ervaring in metaalbewerking, maar wel interesse in processen en zin in werk, ondersteunde Pillen mij vanaf begin met opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld elektrisch schakelen, tekening lezen en de nog lopende Aukom scholingen.

Dus: Als jij de passie meebrengt zal Pillen jou gaan ondersteunen.