Wegbewijzering, Samen met Pillen Group de juiste richting op!

Een zoektocht naar het ontwikkelen en maken van wegbewijzering voor publieke bezienswaardigheden in diverse Nederlandse steden. Hoe vlieg je dat aan? Juist, je neemt contact op met Pillen Group!

Inhoud:

 1. Zoektocht van de opdrachtgever
 2. De case
 3. Onze toegevoegde waarde
 4. Materialen, bewerkingen en behandeling

Plaats: Utrecht

Klant: OFN

Product: Wegbewijzering

Ontwerp: Pillen Group

Bewerking/expertise: Plaatbewerking

Bewegwijzering Utrecht ontwerp Pillen Group.

1. Zoektocht van de opdrachtgever

De opdrachtgever (OFN) levert oplossingen rondom weginfrastructuur en railinfrastructuur om de reis en informatiestroom zo aangenaam en helder mogelijk te maken. Voor een project was de opdrachtgever op zoek naar een productiepartner dat dat kan meedenken in het ontwikkelen en produceren van wegbewijzering.

Een paal met bordjes kan toch niet zo moeilijk zijn? De opdrachtgever had de uitdaging gekregen om voor bezienswaardigheden in diverse Nederlandse steden een wegbewijzeringssysteem te ontwikkelen wat moest voldoen aan maaktechnische uitdagende specificaties.

Al snel kwamen ze terecht bij de Pillen Group die een idee en design middels co-engineering en productontwikkeling kunnen omzetten naar een efficiënt produceerbaar- en monteerbaar geheel dat voldoet aan de eisen/specificaties van de architect.

2. De case

Het product moest gaan voldoen aan een eenvoudig monteerbaar robuust systeem aangezien de plaatsing van bewegwijzering bedoeld voor de publieke sector snel en efficiënt gebeuren. Dit is veelal een logistieke uitdaging waarbij er zo min mogelijk overlast moet zijn voor de omgeving.

De betrokken architect heeft hierbij namelijk een duidelijke visie hoe de wegbewijzering er uit moet komen te zien qua design en specificaties. Hierbij werdt helder aangegeven wat wel, en niet mag. Dit resulteerde automatisch in een maaktechnische uitdaging waar wij graag onze tanden in zetten. Dat is immers onze kracht ‘Impossible? Let’s Make it!’

3. Onze toegevoegde waarde

 • Het product idee/design met eisen en specificaties omzetten in een produceerbaar en monteerbaar geheel waarbij slimme bevestigingsmethodes zijn toegepast;
 • Het bepalen van de juiste materiaal; lichtgewicht maar toch sterk en corrosiebestendig. Hier is er gekozen om het product voornamelijk uit aluminium te vervaardigen;
 • Een vandalisme- en weerbestendig product;
 • Strakke uitdagende projectdeadline.

4. Materialen, bewerkingen en behandeling

 • Aluminium plaatdelen;
 • Aluminium buisdelen;
 • Laseren, Zagen, Frezen, Boren, Lassen en monteren;
 • Chemisch voorbehandelen (Seaside) en poedercoaten volgens qualicoat richtlijn.

Wij zijn trots dat wij samen met onze klant een geweldig innovatief wegbewijzeringssysteem te hebben gerealiseerd ‘van idee tot eindproduct’ binnen een zeer strak en uitdagend tijdsbestek. Wij kijken er naar uit om samen met onze klant dergelijke uitdagende projecten aan te mogen vliegen!