Solar Boat Twente

Wij als Pillen Group zijn al een aantal jaar trots partner van Solar Boat Twente en Solar Team Twente.

Lees hieronder hoe onze meerdere samenwerkingen zijn verlopen en wat wij, als partner, hebben kunnen betekenen voor beide partijen!

Inhoud:

  1. Over Solar Boat Twente
  2. Eerste samenwerking
  3. Voortzetting samenwerking
  4. Persoonlijke mijlpaal

Plaats: Twente

Klant: Solar Boat Twente

Product: Propellor en tandwielkast

Ontwerp: Studenten Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC Twente

Bewerking/expertise: Precisie verspaning

Solar Boat Twente Pillen Group

1. Over Solar Boat Twente

Het Solar Boat Twente team zijn een groep jonge studenten die streven naar het maken van een positieve impact op de samenleving aan de hand van onze carrière. De boot welke het team in Enschede bouwt, is een efficiënte zon-aangedreven motorboot welke ieder jaar meerdere malen geracet word tegen andere teams met zo’n zelfde boot. Het team vindt het belangrijk dat er meer gedaan wordt in de maritieme sector om haar broeikasemissies te verminderen. De lange-termijndoelen van het team zijn:

  1. Het ontwikkelen van innovatieve technologie en oplossingen voor onze zonneboot;
  2. Het stimuleren van bedrijven om meer te innoveren op het gebied van duurzame producten;
  3. De wereld laten zien, beginnende met de mensen in onze omgeving en onze partners en sponsoren, wat de potentie is van duurzame ontwikkelingen;
  4. Onze eigen ecologische voetafdruk terug te brengen naar nul.

2. Onze eerste samenwerking

Pillen maakt sinds 2017 onderdelen voor de Solar Boat. Oorspronkelijk werd het bedrijf benaderd enkel één onderdeel te leveren. De studenten binnen het Solar Boat team hadden een propeller nodig om de boot te voorzien van aandrijving, maar dit bleek lastiger te zijn dan verwacht. De propeller moest door de vorm 5-assig worden geproduceerd. Gelukkig had Pillen er de perfecte oplossing voor, een 5-assige machine (Matsuura MAM 72-35V) waar de onderdelen perfect op zouden passen. De vorm van de propeller werd omgezet in een zogenaamd STEP-bestand zodat deze op de systemen van Pillen kon worden geïmporteerd en de freescountouren konden worden bewerkt met Solid Cam. Destijds was het voor Pillen een nieuwe uitdaging om 5-assig te frezen met een nieuwe soort software. Het idee van de studenten om de maximale stuwkracht uit een propeller te halen werd zo omgezet dat Pillen er mee aan de slag kon gaan. Met succes heeft Pillen uiteindelijk twee propellers gemaakt. Een met drie bladen en de ander met twee bladen.

3. Voortzetting van de samenwerking

Na dit succes werd het de studenten binnen het Solar Boat team gauw duidelijk dat Pillen een belangrijke bijdrage kon leveren rondom het fabriceren van de verschillende onderdelen. De volgende uitdaging waar de studenten van de Solar Boat mee zaten was de tandwielkast welke zich onder de waterlijn van de boot bevond. Dit onderdeel was wederom behoorlijk complex en nadat Pillen samen met de studenten het ontwerp enigszins hadden aangepast om het maakbaar te maken, is Pillen ook deze uitdaging aangegaan.

De tandwielkast moest verschillende bewerkingen ondergaan, namelijk draaien, frezen en draadvonken. Teamwork was voor dit onderdeel cruciaal om het project te laten slagen, hierdoor ontstond er een samenspel tussen de ontwerpers en de verspaners. De tandwielkast is uiteindelijk ook met succes gefabriceerd en was net op tijd klaar om gebruikt te worden tijdens de testfase voordat de wedstrijd in Monaco begon.

Naderhand zijn er nog kleine onderdelen geproduceerd samen met wat reserve propellers zodat deze ook nog gebruikt konden worden na de wedstrijd. Inmiddels maakt Pillen ieder jaar verschillende onderdelen voor de Solar Boat.

4. Een persoonlijke mijlpaal

Een persoonlijke mijlpaal van Erik Grevink is het vervaardigen van de onderdelen voor de Solar Boat Twente; een studententeam aan de Universiteit Twente. De gemaakte onderdelen maken deel uit van de aandrijving van de boot. ‘We zouden in eerste instantie slechts één onderdeel maken, maar naderhand werden het er drie. Omdat de onderdelen tot op het laatste moment werden doorontwikkeld, werd van ons verwacht deze delen in slechts twee weken te leveren’, aldus Erik.

‘De moeilijkheid van dit project was dat het echte zogenaamde 3D onderdelen zijn. Dat wil zegen dat alle onderdelen met Cad-Cam moesten geprogrammeerd. Vooral het 3D benaderen van dit soort onderdelen is geen dagelijkse bezigheid. De allereerste proefdelen waren dan ook niet geheel naar wens. Ook het produceren ervan liep niet geheel vlekkeloos. De leverdatum kwam echter steeds dichterbij en soms zakte de moed in de schoenen. Toch is het dan belangrijk het hoofd koel te houden en door te zetten. Met uiteindelijk een eindresultaat wat gezien mag worden.

Doordat ik intensief met dit project bezig ben geweest, heb ik heel wat ervaring opgedaan en geleerd om met zulke specifieke projecten om te gaan. Mede doordat in de tussentijd mijn vader is overleden, zal dit project mij nog lang heugen.

Erik Grevink Solar

Ik ben trots op dit project omdat het hier om ingewikkelde onderdelen gaat, wat wij als een team mogelijk hebben gemaakt. Toen we eenmaal bezig waren, wisten de mensen meteen wat er van hun verwacht werd en alleen op deze manier is het mogelijk om binnen deze korte tijd te leveren. De mensen welke hier aan gewerkt hebben, zagen dit dan ook als een mooie uitdaging, en hebben alle moeite gedaan om het klaar te krijgen.

Ook is het goed om te zien dat we op de hoogte worden gehouden omtrent dit Solar Boat project, zodat de onderdelen echt tastbaar worden en de mensen betrokken zijn bij het project. Het filmpje van de proefvaart was bijvoorbeeld erg leuk om te zien.’

Dat is hoe wij, als Pillen Group, bijdragen als partner van Solar Boat Twente!