Solar-car Solar Team Twente

In 2020 werd Pillen benaderd door Solar Team Twente, dit team verzorgd jaarlijks de solar-auto welke op zonne-energie aan een wedstrijd in Australië meedoet. Ze waren op zoek naar een leverancier van verschillende onderdelen voor de stuurinrichting van deze auto. Lees hier meer over deze samenwerking.

Inhoud:

  1. Over Solar Team Twente
  2. Onze samenwerking

Plaats: Twente

Klant: Solar Team Twente

Product: Stuurmechanisme

Ontwerp: Studenten Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC Twente

Bewerking/expertise: Precisie verspaning

Solar Team Twente Pillen Precision Partner 2021

1. Over Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat sinds 2005 uit studenten, afkomstig van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en het ROC Twente, met een gemeenschappelijk doel: het bouwen van de meest efficiënte zonne-auto in de hele wereld. De auto wordt elk jaar weer helemaal opnieuw gebouwd. De auto is gemaakt om meer dan 3000 kilometer te rijden doormiddel van zonne-energie.

Elk jaar worden technische grenzen verlegd en wordt de auto geracet tegen andere teams in de vorm van “challenges”. Elke twee jaar komt en gaat er een nieuw team welke, in Enschede, aan de auto werkt. Het doel van het team is om anderen te inspireren om aan een duurzamere samenleving bij te dragen.

2. Onze samenwerking

Dit creëren in samenspraak met de studenten was de juiste optie om uiteindelijk met een goed en werkbaar ontwerp te komen. Het stuurmechanisme bestaat uit een flink aantal onderdelen, en hiervoor heeft Pillen, wederom doormiddel van een 5-assige machine, meerdere producten gemaakt.

Deze producten waren zo ontworpen met aerodynamica in het achterhoofd, dat er krommingen en vormen waren bedacht welke Pillen Group alleen op specifieke machines kon namaken. Solar Team Twente ging eerst alle onderdelen samenbouwen voor de eerste zogenaamde “mock up” test, na deze test werd gekeken of er aan het ontwerp nog iets veranderd of verbeterd moest worden. Dit heeft er voor gezorgd dat er in 2021 een aantal onderdelen onbruikbaar waren geworden, en sommige delen een wijziging hadden ondergaan. Hierdoor kon Pillen Group eigenlijk weer opnieuw beginnen. Wederom zijn deze nieuwe producten geproduceerd en zijn ze met succes samengebouwd in de huidige Solar-car.

Dat is hoe wij, als Pillen Group, bijdragen als partner van Solar Team Twente!