Kwaliteit, foutloos, een hoge precisie zijn voor bepaalde producten en componenten erg belangrijk om aansluiting te vinden in productie en assemblage processen in de maakindustrie. Een foutloos en 100% gereinigd product kan deze kwaliteits eis borgen.  Voor de medische industrie, flow-meter industrie, module- en apparatenbouw voor gas en vloeistof metingen verrichten wij ultra soon reiniging en kwaliteit loonmetingen.

Laat uw producten reinigen

Wij verzorgen ook het reinigen en nameten van u bewerkte of ingekochte delen. Binnen onze geklimatiseerde productieomgeving  beschikken wij over een modern ultrasoon machineinstallatie. De Pillen Group is ISO 9001-2015 gecertificeerd en ook AUKOM gecertificeerd, mocht u twijfelen aan onze kwaliteit.

Producten en materialen die wij ultrasoon reinigen

Verschillende precisie producten en materialen zijn geschikt voor het ultrasoon reinigingsbad. Zo worden er fijnmechanische precisie delen, maar ook kunststofdelen, en specialistische plaatwerk delen ultrasoon gereinigd. Veelal wordt als nabewerking en extra nazorg gekozen voor een UV lamp controle.

Hoe werkt het ultrasoon proces?

Ultrasoon reinigen is een proces waarbij ultrageluid oftewel trillingen met een bepaalde frequentie in kHz wordt gebruikt om producten te reinigen. De trillingen zorgen voor dat het vloeistof in de machine in beweging komt met als gevolg dat er kleine vacuüm belletjes ontstaan die imploderen gedurende de hoge drukfase. Hierdoor worden vuildeeltjes verwijderd van het object dat zich in het reinigingsbad bevind.

  • Geluidsgolven: Ultrasoon reinigen is een techniek die gebaseerd is op het verplaatsen van geluid in een geleidend medium als water en reinigingsvloeistof.
  • Temperatuur: Door de reinigingsvloeistof te verwarmen, wordt het reinigingsmiddel geactiveerd en zal de reiniging sneller en efficiënter verlopen. Verder zal het droogproces worden verkort door temperatuur in de te reinigen producten te brengen.
  • Chemie: Reinigingsmiddel is een belangrijke stap in het ultrasoonproces. zonder de juiste chemie zal er niet efficiënt worden gereinigd. Er zijn diverse reinigingsmiddelen passend bij bepaalde metalen objecten in aluminium, rvs of andere staalsoorten.

Belangrijke factoren