Wij staan (weer) op de EuroShop beurs als trots Nederlands Familiebedrijf!

Al sinds 1997 is Pillen Group deelnemer van een van de grootste retail-beurzen van de wereld. De EuroShop. Ook in het jaar 2023 nemen wij bestaande relaties, klanten, prospects en geïnteresseerden mee in productinnovaties.

Pillen Group is een merk en al meer dan 25 jaar specialist in meubelen voor afreken oplossingen: Checkouts & Counters en dat doen we met veel succes in hoofdzakelijk de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, maar ook buiten Europa weten ketens ons te vinden.

Stand thema Euroshop 2023: “Create human comfort and save energy”

Productcategorie: Checkouts

Kassameubels

Wij realiseren meer dan 3000 ergonomisch verantwoorde retailwerkplekken per jaar in een tijd waarin digitale winkelconcepten ook gemeengoed zijn geworden. In deze mix van traditionele en digitale winkelconcepten ontwikkelen wij graag de juiste systemen voor onze relaties en denken we met hen mee over hoe het winkelbeeld van de toekomst eruitziet en zich voortdurend ontwikkelt.

Pillen Checkouts Systems
Sinds 1997 zijn onze kassameubelen een vertrouwde, stijlvolle, hoogwaardige en een duurzame toevoeging aan het interieur van de winkel en de totale interieurbeleving. Wij werken voor de kleine zelfstandige retailer én voor grote winkelketens. De in- en uitgangszone waar de kassameubelen staan is én blijft een belangrijke plek voor een eerste en laatste indruk van een winkel die een bezoeker zal ervaren.  

Windstop Draught Screen Pillen Group

Productcategorie: Air curtain systems

Tochtschermen

Tocht en kou zijn een veelgehoord probleem bij in- en uitgangen van winkels en andere gebouwen. Met de inzet van de tochtschermen van Windstop behoren kou en tocht tot de verleden tijd.

Een aangenaam verwarmde werkplek kan verstoord worden door een koude tochtige trek die naar binnen sluimert. De ruimte- of kamertemperatuur verhogen lost het probleem niet op, verhoogt het comfort niet en is zeker niet energiebewust.

Door een Windstop tochtscherm te plaatsen bij de in- uitgangszone wordt tocht voorkomen en heeft men minder last van kou.

De Windstop tochtoplossingen zijn verkrijgbaar in twee standaard maatvoeringen. Andere afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar. De tochtschermen zijn voorzien van een doorzichtig doek zodat er doorheen kan worden gekeken. Het zicht op de in- uitgang wordt hierdoor niet geblokkeerd.

De doeken in het tochtscherm zijn eenvoudig te verwisselen en kunnen optioneel worden voorzien van eigen huisstijlelementen. 

Productcategorie: Heating ventilation and air conditioning

Infraroodverwarming

Verwarm direct en effectief met infraroodstraling werkplekken en leefomgevingen in plaats van complete ruimtes en gebouwen te verwarmen.

Sinds 2007 ontwikkelen en produceren wij infraroodverwarmingen.
Met HeatFun zorgen we ervoor dat het verwarmen van het dagelijkse leven een heel stuk prettiger en aangenamer wordt.

Met infraroodwarmte haal je de natuurlijke warmte van de zon naar binnen. 

Onze infraroodstralingspanelen creëren een comfortabele warmte op een energiezuinige manier. Energie wordt bijna 1-op-1 omgezet in stralingswarmte.

De eenvoudige installatie zorgt ervoor dat er geen bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Een stopcontact is al voldoende om direct te kunnen genieten van de warmte.

De infraroodverwarmingen worden veel toegepast bij in- en uitgangzones van winkels en gebouwen, kantoren, horecagelegenheden en woningen.

HeatFun Infrared Heating Shop Retail Checkoutzone
Infrarotheizung kassentiche
Balie Oppotbalie Tuincentrum 1024x768

Productcategorie: Sales counters

Balies en opbergkasten

De plek waar klanten geholpen kunnen worden als ze vragen hebben over producten of advies nodig hebben, vraagt om een uitnodigend en toegankelijk meubel voor bezoekers dat past bij de winkelbeleving en het interieur. De baliewerkplek moet ook ergonomisch verantwoord zijn.

Wij ontwikkelen en produceren balies en opbergkasten voor verschillende eindmarkten. De indeling en vorm van de balie zijn essentieel om een prettig klant-medewerkercontact te creëren dat aansluit bij de totale winkelbeleving.

Deze balies worden veelal ook ingezet als verkoop- servicepunt en kunnen optioneel uitgerust worden met bijpassende opbergkasten, betaalsystemen, etc.

Vaste plek in het interieur of een mobiele variant
De balies kunnen worden geïntegreerd in het interieur van een winkel op een vaste plek, maar ook mobiele modellen worden veelvuldig toegepast.

Productcategorie: POS Hardware

Presentatiedisplays

Producten vragen om een goede presentatie. Wij ontwikkelen, produceren en stellen fysieke en digitale displays samen conform klantspecifieke wensen. Wij zien een groeiende vraag bij onze klanten naar mogelijkheden om de fysieke verkoop en het bijbehorend advies te combineren met digitaal beschikbare informatie (content) die de bezoeker van een winkel zelf kan bekijken en raadplegen.

De kracht van digitale kiosken
Onze (digitale) POS-, verkoop-, informatie-, bestel- en betaalzuilen, -kiosken en -displays zijn multifunctioneel inzetbaar in verschillende winkels en ruimtes ter vervanging of ondersteuning van de fysieke inzet van medewerkers. Wij produceren de hardware (het display) en in samenwerking met softwareleveranciers wordt het display als eindproduct gerealiseerd.

Stijlvol én subliem
Naast de digitale presentatiedisplays die wij kunnen verzorgen voor winkels, restaurants of musea zijn wij ook in staat om de meest stijlvolle vitrinekasten als presentatiezuil te realiseren die als subliem en kwalitatief hoogwaardig te bestempelen zijn.

 

 

Digital Presentation Display PIllen Group Retail
digital presentation display with dispenser Pillen Group-768x618
Plug And Play Interior Elements Shops
Instore Signing Koofsigning

Productcategorie: Store design

Winkel- en interieurelementen

Wij ontwerpen en vertalen uw merk en huisstijl naar elk interieur met onze interieurelementen! Mooie dingen maken is een kunst, maar het gaat uiteindelijk om de functie en het doel. Onze producten realiseren in een handomdraai in nieuwe en bestaande interieurs de ideale beleving.

Plug & Play
Onze winkelbeleving en interieurelementen staan erom bekend dat wij deze “Plug & Play” leveren, zonder dat er vooraf aanpassingen noodzakelijk zijn aan het bouwkundige gedeelte van een gebouw. Montage kan indien gewenst ook op locatie verzorgd worden.

Een greep uit onze interieurelementen

  • Zwevende plafondelementen in rechte en gebogen vormen
  • Vrijstaande objecten: mobiele wanden en hygiënewanden
  • Wandvullende (fullsize) wandpanelen
  • Signing en huisstijluitingen op diverse (kassa)meubelen, balies, etc.

Even voorstellen

Wie zijn wij?

Mijn naam is Theo Pillen, eigenaar en directeur van ons familiebedrijf dat al meer dan 65 jaar actief is en zichzelf een persoonlijk, gepassioneerde én innovatieve producent mag noemen.

Samen met familie en team

Samen met familieleden uit de 3de generatie en een geweldig puur specialistisch team van ruim 125 medewerkers vinden wij het ontzettend belangrijk om in een partnerschap met onze relaties dagelijks actief te zijn.

Met innovatieve groet,

Theo Pillen CEO – Pillen Group

Bart Van Ommen, Anneke Van Ommen, Mark Pillen
Theo Pillen CEO
Pillen Group Leaf Sustainable

2023 in onze toekomst  

Jullie toekomst

De verantwoordelijkheid ligt bij ons samen

Ons klimaat verandert snel, dat zien we allemaal om ons heen. Als bedrijf zijn we ons bewust dat ook wij met ons maakbedrijf het verschil kunnen en moeten maken. Ook al is het misschien een druppel op een hete plaat, maar alle kleine beetjes helpen en heel veel kleine beetjes samen kunnen uiteindelijk een grote impact hebben op het tegengaan van klimaatverandering.

Thema Euroshop 2023:
Create Human Comfort and Save Energy!
Ons thema voor de Euroshop 2023, heeft een energiebesparend en duurzaam karakter!

Naast onze kassameubelen presenteren wij een 2 tal productgroepen om energie besparen én het werkcomfort van de medewerkers te verhogen!

EuroShop 2023 plattegrond

Hal 10 plattegrond