Van onwetend tot meewerkend voorman

Hallo, mijn naam is Arben Kuci, ik ben 48 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Kosovo. Tot een aantal maanden voordat ik ben gevlucht naar Nederland heb ik op een middelbare school voor laborant gestudeerd, dit is een opleiding voor laboratoriumtechniek. Ik ben bij Pillen begonnen in zomer 1997 via een uitzendbureau en zonder kennis te hebben van het verspanen.

Een foto van Pillen Group medewerker Arben voor de machine waaraan hij werkt.

Kennis van verspaning

De kennis van het verspanen heb ik geleerd van collega’s, cursussen en de interesse die ik heb voor het vak. Middels deze kennis en kansen ben ik inmiddels doorgegroeid tot Meewerkend Voorman van de draaiafdeling. In deze rol coördineer ik de processen en personen op de afdeling, zorg ik voor de communicatie richting het bedrijfsbureau en blijf ik betrokken op de werkvloer.

Cursussen die ik heb mogen volgen

Dit zijn de cursussen die ik via Pillen Group heb gevolgd:

  • Productief economisch verspanen
  • Plaats- en vormtoleranties
  • SOLIDWORKS
  • SolidCAM Draaien
  • SolidCAM frezen 2.5D
  • Mazatrol Matrix Cam2.

Uitdagingen

Bij Pillen Precision zijn er iedere dag nieuwe uitdagingen en groeien we met zijn allen in kennis en kunde. De kennis die collega’s mij destijds hebben geleerd en datgene dat ik zelf heb ontwikkeld wil ik graag overdragen aan nieuwe, jonge en enthousiaste techneuten.

De afgelopen jaren zijn er nieuwe draai-frees combinaties aangeschaft waar ik dagelijks actief aan werk. Deze machines kunnen tegelijk draaien en frezen, dit vraagt veel van mijn technische kennis. Begin 2023 komt er een nieuwe machine bij, ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan.