Hoe bereiden we ons en onze medewerkers voor op het jaar 2030?

Hallo, mijn naam is Marianne Boschker, ik ben 62 jaar en woon in Lichtenvoorde. Sinds juni 2021 werk ik ook in Lichtenvoorde in de functie van (parttime) HR Adviseur bij de Pillen Group.

Mijn loopbaan en blijven ontwikkelen


In 1980 ben ik begonnen met werken en heb dus al heel wat werk- en levenservaring. Dat komt me in mijn werk goed van pas. Een aanzienlijk deel van mijn werkervaring heb ik opgedaan bij multinationals waar ik veel heb geleerd en gezien. In mijn voorlaatste rol als trainer ben ik in landen en op mooie plaatsen geweest (bijvoorbeeld Kiev en Boekarest) waar je normaal gesproken niet snel komt en waar ik heel erg hartelijk ben ontvangen. Toch begon het de laatste jaren aan me te knagen. Ik had zin om nog een overstap te maken naar een lokaal, Achterhoeks bedrijf, waar het aantal medewerkers groot genoeg is om uitdaging te bieden en tegelijk klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen. Ook wou ik graag mijn vaardigheden inzetten die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot (NLP)coach.

Marianne Boschker HR Adviseur Pillen Group

De overstap

Gelukkig kreeg ik de kans om in 2021 de overstap te maken naar de Pillen Group met als voornaamste uitdaging: “Onze medewerkers voorbereiden op het jaar 2030.” Je ziet en hoort het overal – de wereld om ons heen verandert snel. De beroepsbevolking vergrijst terwijl onze werkomgeving steeds meer moderniseert, hoe brengen we dat goed samen?

Hiermee ben ik aan de slag gegaan binnen de Pillen Group. Naast gesprekken met het management ben ik ook gaan kijken hoe de medewerkers zelf naar de toekomst kijken en welke mogelijkheden zij zien. Bijvoorbeeld door workshops over ‘ een Leven Lang Leren’  en met individuele loopbaangesprekken willen we graag samen met de mensen gaan werken aan de toekomst, waarin ontwikkelen belangrijk is en leren als iets leuks wordt ervaren.

Leven lang leren

Mijn eerste anderhalf jaar bij de Pillen Group heb ik zelf als afwisselend en uitdagend ervaren. Werken met Techneuten vind ik prettig, omdat zij vanuit hun eigen passie voor Techniek al gemotiveerd zijn om zich te verdiepen in de materie. Komende tijd ligt de focus vooral op Ontwikkelen –belangrijk is om de basis goed te hebben en van daaruit verder te ontwikkelen. We starten dus met basis trainingen voor veiligheid – BHV, Heftruck, Reachtruck, Electrische Pallet Truck, NEN3140 -, basiscursus lassen, basiscursus elektrisch schakelen, cursus tekening lezen. En omdat leidinggevenden een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van medewerkers starten we ook daar met een cursus betreffende ontwikkelgesprekken. Daarnaast blijven we ook op zoek naar startend technisch talent, dus voldoende uitdagingen.

Mocht je interesse hebben in een stage of baan bij de Pillen Group? Kijk dan eens bij onze vacatures. Je bent van harte welkom!

Groetjes, Marianne