Engineering & Meettechniek in de metaal

Lees meer

De afdeling engineering binnen Pillen ondersteunt u als klant bij het idee / de ontwikkelingen  van bestaande (re-engineering) of nieuwe producten. Pillen staat als uw partner  als  co-engineer aan uw zijde waarbij een volledige ontzorging  van idee tot eindproduct tot de mogelijkheden bestaat. De kracht van Pillen zit in onze ervaring in de maakbaarheid van productideeen, materiaal kennis en kennis en ervaring van bewerken van verschillende soorten materialen.

Maak gebruik van de kennismogelijkheden binnen Pillen. Ons team van engineering binnen Pillen ondersteunt u als klant bij het idee / de ontwikkelingen van bestaande (re-engineering) of nieuwe producten door uitstekende meettechniek. Uw voordeel? Door onze eigen maakbedrijven hebben wij veel ervaring en kunde in de maakbaarheid van uw product.

Pillen staat als uw partner als co-engineer aan uw zijde waarbij een volledige ontzorging van idee tot eindproduct tot de mogelijkheden bestaat.

Middels  3D afbeeldingen (renders) en technische tekeningen visualiseren en communiceren wij uw engineeringswensen.

U wordt als klant continue betrokken gedurende dit gehele engineeringstraject. Een mogelijke vervolgstap is om een prototype van uw product te maken nadat het design en de engineering klaar is.

Om uw producten te testen is de juiste prototyping van groot belang. De testfase is cruciaal om te bepalen of er doorgegaan kan worden met de ontwikkeling. Pillen Metaalbewerking helpt bedrijven al jarenlang met het realiseren van prototypes. Prototyping wordt door onze specialisten gedaan die u ook kunnen adviseren over het prototype. Samenwerkend naar het eindproduct is een voorwaarde waarvan wij geloven dat dat een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van het prototype. Bij ons vindt u kennis en specialisten in de metaalbewerking voor prototyping.

Prototyping stelt u in staat om uw product te testen voordat u het daadwerkelijk gaat gebruiken. U vermindert hierdoor het risico om later in het traject tegen obstakels op te lopen. Daarnaast toetst u aannames en kan het ook nieuwe ideeën opleveren omdat het een concreet product wordt. Pillen Metaalbewerking helpt u bij het realiseren van prototyping. We hebben al veel bedrijven succesvol mogen helpen bij het realiseren van prototypes. Prototyping is essentieel voor een grotere kans op een succesvol eindproduct.

Zodra het prototype is goedgekeurd kunnen wij over gaan tot het produceren en eventueel, assembleren van uw product.

3D visualisaties & prototyping van uw product

Inbesteding van voor het (na)meten van uw producten 

Pillen beschikt over een grote Mitutoyo meetmachine (Mitutoyo Crysta Apex S) waarvan de afmetingen redelijk uitzonderlijk zijn te noemen zijn.

  • 1200 mm in de X-as
  • 3000 mm in de Y-s
  • 1000 mm in de Z-as

Wij beschikken over de mogelijkheid om werkstukken tot wel 5000 mm te controleren! Inventief denken en toch kwaliteit waarborgen daar zijn we met ons team goed in! Deze machine beschikt over een indexeerbare kop, waarin de meettasters opgenomen kunnen worden, van wel 500 mm lang, dit voor bijvoorbeeld lange buizen of producten intern ook te kunnen meten. De kop van deze Mitutoyo meetmachine kan hierbij indexeren op elke 7,5 graad. Hiernaast kan het meetsysteem ‘slepend scannen’.

Bekijk het filmpje

In het filmpje krijgt u een betere inzicht over de processen binnen Pillen.

Naast onze vele productie mogelijkheden bieden wij als product ook steeds meer service aan. 

Creatieve brainstormsessies, diensten ten behoeve van engineering, meettechnieken, project en productmanagement, niets is ons te gek.

Pillen Group – Meettechniek

Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen voor de mogelijkheden voor engineering en de meettechniek mogelijkheden binnen Pillen.

Meer weten?

Bekijk dan de website voor meer informatie!

Klik hier voor de website

Contact formulier

    Voeg eventueel bestanden toe..