Engineering & Meettechniek in de metaal

Maak gebruik van de kennismogelijkheden binnen Pillen. Ons team van engineering binnen Pillen ondersteunt u als klant bij het idee / de ontwikkelingen van bestaande (re-engineering) of nieuwe producten door uitstekende meettechniek. Uw voordeel? Door onze eigen maakbedrijven hebben wij veel ervaring en kunde in de maakbaarheid van uw product.

Pillen staat als uw partner als co-engineer aan uw zijde waarbij een volledige ontzorging van idee tot eindproduct tot de mogelijkheden bestaat.

Lees meer

Middels  3D afbeeldingen (renders) en technische tekeningen visualiseren en communiceren wij uw engineeringswensen.

U wordt als klant continue betrokken gedurende dit gehele engineeringstraject. Een mogelijke vervolgstap is om een prototype van uw product te maken nadat het design en de engineering klaar is.

Zodra het prototype is goedgekeurd kunnen wij over gaan tot het produceren en eventueel, assembleren van uw product.

3D visualisaties & prototyping van uw product

Inbesteding van voor het (na)meten van uw producten 

Pillen beschikt over een grote Mitutoyo meetmachine (Mitutoyo Crysta Apex S) waarvan de afmetingen redelijk uitzonderlijk zijn te noemen zijn.

  • 1200 mm in de X-as
  • 3000 mm in de Y-s
  • 1000 mm in de Z-as

Wij beschikken over de mogelijkheid om werkstukken tot wel 5000 mm te controleren! Inventief denken en toch kwaliteit waarborgen daar zijn we met ons team goed in! Deze machine beschikt over een indexeerbare kop, waarin de meettasters opgenomen kunnen worden, van wel 500 mm lang, dit voor bijvoorbeeld lange buizen of producten intern ook te kunnen meten. De kop van deze Mitutoyo meetmachine kan hierbij indexeren op elke 7,5 graad. Hiernaast kan het meetsysteem ‘slepend scannen’.

Bekijk het filmpje

In het filmpje krijgt u een betere inzicht over de processen binnen Pillen.

Naast onze vele productie mogelijkheden bieden wij als product ook steeds meer service aan. 

Creatieve brainstormsessies, diensten ten behoeve van engineering, meettechnieken, project en productmanagement, niets is ons te gek.

Pillen Group – Meettechniek

Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen voor de mogelijkheden voor engineering en de meettechniek mogelijkheden binnen Pillen.

Meer weten?

Bekijk dan de website voor meer informatie!

Klik hier voor de website

Contact formulier

    Voeg eventueel bestanden toe..