Grote ervaring in profielbewerking

Overweegt u om uw profielbewerking en productie van aluminium profielen te gaan uitbesteden? Kunt u de groei niet aan van uw product-succes en bent u op zoek naar een partner voor de bewerking/ verwerking van uw aluminium profielen? U ontwerpt, verkoopt producten met aluminium profielen:  Laat ons de productie en kwaliteit van bewerking voor u doen. Over de productie en bewerking van aluminium profielen wilt u zich eigenlijk geen zogen hoeven maken. Heeft u wel eens nagedacht om dit volledig bij een partner uit te besteden die er helemaal op ingericht is? Mooie  en goede ontwerpen geven producten een identiteit. Een kwaliteitsproduct is het puntje op de I. Pillen is uw uitbesteed adres voor de bewerking en verwerking van aluminium profiel en product toepassingen!

Pillen beheerst alle denkbare technieken op het gebied van zagen en frezen van aluminium profielen. Inmiddels vindt veel wereldwijde aluminium profielbewerking ook kennis vanuit de Pillen Group en daar zijn wij erg trots op!

De nauwkeurigheid van het goed in verstek zagen van een aluminium profiel of het nauwkeurig voorbereiden van een freesbewerking komt tot uiting in de assemblage van aluminium profielen tot eindproducten. De producten uit de aluminium profielbewerking van Pillen zijn terug te vinden bij grote merken van lichtarmaturen, plafondsystemen, kozijnen, interieurbouw. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Om de aluminium extrusieprofielen te bewerken beschikt Pillen een grote diversiteit en specialistische technieken in-company, zoals CNC gestuurde zaagbanken, CNC gestuurde bewerkingscentra. Ook behoren aansluitend aan onze metaalbewerking poedercoating en printing/wrapping tot de mogelijkheden in company bij Pillen.

Hoe bespaar je met aluminium extrusieprofielen?

Hoe ziet dat er uit?

Profielfrees bewerkingen

Profielfrees bewerkingen

Bewerkt profiel

Bewerkt profiel

Zagen van extrusieprofiel

Zagen van een extrusieprofiel

3. Aluminium profielbewerkingsmachine frezen, lange extrusieprofielen

Profielfrees bewerkingen

Engineering van het aluminium extrusieprofiel in uw product

Door onze decennia ervaring en eigen engineering ook van eindproducten kunnen wij probleemloos met u meedenken in de toepassing van aluminium profielen in uw eindproducten. Onze nauwe en jarenlange contacten met extrusiebedrijven maken het mogelijk om in oplossingen te denken en in mogelijkheden. Onze kennis van aluminium extrusie constructies, de verwerking en de uiteindelijke toepassing mbt stabiliteit, gewicht maken uiteindelijk uw profiel product krachtig en precies!

Met onze passie voor aluminium profielbewerking kunnen wij ook een kwalitatieve prestatie leveren, daar gaan wij voor.

Binnen onze maakindustrie sinds 1956 is de aluminium profielbewerking significant gegroeid de laatste jaren. Inmiddels bewerkt Pillen voor grote toonaangevende merken profielen in alle soorten en maten.

 • Profielen frezen tot wel 9 meter geen probleem op onze centra
 • Profielen zagen
 • Profielen buigen en voormontages

Wij leveren verschillende markten met onze profielbewerkingen:

 • Profielen voor armaturen en verlichtingsindustrie
 • Profielen voor gevelbekleding
 • Profielen voor kozijnen en raam industrieën
 • Profielen voor interieurbouw en producten

Onze kennis en machines kunnen de materialen prima bewerken. Dat biedt een enorme vrijheid ook voor uw markt.

Om de aluminium extrusieprofielen te bewerken beschikt Pillen Metaalbewerking over een grote diversiteit aan specialistische technieken waarbij men naast CNC gestuurde freesbanken ook gebruikt maakt van CNC gestuurde zaagbanken waarbij de nauwkeurigheid van het goed  haaks/verstek zagen van een aluminium profiel zeer belangrijk is. De extrusieprofielen worden naast het afkorten bij verstekzagen veelal 2-zijdig gezaagd waarbij de zaagsneden braamvrij zijn. Aan het zagen worden hoge eisen gesteld waarbij de focus ligt op krasvrije, braamvrije profielen met een minimaal afvalpercentage.

U levert de profielen aan, wij doen de CNC bewerkingen.

Wij beschikken over de expertise en het vakmanschap in de bewerking van aluminium.

Aluminium profielen haaks of in verstek zagen

CNC frezen van aluminium profielen

Pillen Metaalbewerking is de specialist op het gebied van zagen en frezen van aluminium profielen. Middels diverse CNC gestuurde profielbewerkingsmachines kan Pillen Metaalbewerking economisch en efficiënt aluminium profielen bewerken. Naast het zagen en buigen beschikt pillen over diverse freesmachines die beschikken over de 3D bewerkingsmogelijkheid waaronder frezen, boren, draad tappen, draadfrezen en zagen.

Ook beschikken wij over de mogelijkheid om de profielen te walsen/buigen en zelfs in-company te laten poedercoaten.

Pillen beschikt ook over 5-assige bewerkingscentra waaronder een bewerkingscentrum voor profielbewerking tot maar liefst 9000mm. Deze machine beschikt over een magazijn dat is uitgerust met meerdere gereedschappen waaronder een zaagblad waardoor het profiel op de freesbank in één opspanning gezaagd en gefreesd kan worden.

Uiteindelijk kunnen wij ook faciliteren in het buigen en walsen van de gezaagde aluminium profielen.

Pillen biedt de mogelijkheid om uw aluminium extrusieprofielen te buigen en of te walsen om deze in een bepaalde radius aan te laten sluiten bij uw ontwerp en productspecificaties.  Of het nu gaat om diverse extrusie vormen waaronder U-profielen, T-profielen, spiraalvormige profielen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Middels  onze moderne CNC gestuurde machines blijft de consistentie van het materiaal intact. Hierdoor kunnen wij complexe vormen met de grootste nauwkeurigheid buigen. Pillen is specialist in het buigen/walsen van buizen, profielen, kokers of strips in een gewenste vorm door middel van drie rollen die er voor zorgt dat de gewenste radius wordt behaald.

Maken de gebogen extrusieprofielen deel uit van uw eindproduct? Door een krachtige buiging met zachte walsen zorgen wij ervoor dat de profielen er goed uit blijven zien waardoor er weinig tot geen nabewerking nodig zal zijn. Zo buigen we geanodiseerd aluminium zelfs zonder beschadiging of vervorming. Nadien kunnen gebogen en gewalste profielen ook gepoedercoat worden.

Specialist in buigen en walsen van aluminium profielen

Eigenschappen

BedrijfPillen Group
LocatieNederland
Capaciteiteiten5 CNC zaagmachines
MachineCNC frees bewerkingscentra 5 assig tot wel 9 meter!
BewerkingenWalsen en buigen

Inmiddels kennen verschillende klanten de weg voor het probleemloos laten leveren, zagen en bewerken van hun aluminium profielen. Zo kunt u uw profielen in opslag geven bij ons en op projectvraag bij ons laten bewerken, wij verzorgen indien nodig ook de planning en levering van de bewerkte aluminium profielen op locatie.

Toelevering van aluminium profielen om te laten bewerken

Voordelen van Pillen Group aluminium bewerking

 • Sinds 1956 een begrip in de (metaal)maakindustrie
 • Meer dan 2000m2 productie en verwerking van aluminium profiel ingericht
 • Maak tevens gebruik van onze verspaning en plaatbewerking
 • Oppervlakte kleuren en prints in company poedercoating

Bekijk het filmpje

In het filmpje krijgt u een betere inzicht over de processen binnen Pillen.

Zo ziet u hoe wij aan de slag gaan van begin tot eindproduct! 

Aansluiting op verspaning en 24/7 plaatbewerking

De combinatie van onze profielbewerking met de grote CNC verspaning en de 24/7 plaatbewerking faciliteiten maken van Pillen één aanspreekpunt voor uw product in de metaalbewerking.  Heeft u behoefte in een solide betrouwbare partner voor het seriematige zagen en bewerken van aluminium profielen?

Neem in het formulier contact met ons op!

Meer weten?

Fotoboek

Offerte aanvraag

  Voeg eventueel bestanden toe..

  Bekijk brochure