Betrouwbare en kwalitatieve plaatbewerking

Pillen is gespecialiseerd in alle facetten van metaalbewerking. We ontzorgen u als ingenieur en/of inkoper en leveren kwaliteit! Alle machine welke we in huis hebben: CNC ponsen, CNC kanten, CNC buigen, CNC lassen, et cetera. We voeren daarnaast nog meer metalen plaatbewerkingen uit. We leveren losse producten maar ook product series aan onze klanten vanuit ons assemblage departement. Daar waar het voor velen plaatbewerking ophoudt, start het bij Pillen. U kunt bijna alle metaalbewerkingstechnieken laten uitvoeren door ons. Alles om te zorgen dat u geholpen wordt. Naast standaard plaatbewerking is Pillen gespecialiseerd in bewerking van speciale platen / plaatbewerking. Exotische materialen, kantvraagstukken, kwetsbare productgroepen zijn bij Pillen geen enkel probleem.

In welke metaal plaatbewerkingen zijn wij goed?

Bij ons kunnen we niet alleen de bewerkingen in plaatmaterialen verzorgen maar ook combineren wij deze productie werkzaamheden steeds meer met de toenemende vraag van samenstellen van het eindproduct waar het plaatmateriaal in verwerkt is. Hierbij wordt nauw samengewerkt met onze assemblage afdeling.

We hebben de volgende specialismes en het bijhorende machinepark in huis, alles onder één dak.

  • CNC kanten;
  • CNC ponsnibbelen;
  • CNC buigen;
  • CNC lassen;
  • CNC laseren.

Pillen beschikt over CNC-bewerkingscentra waarbij zowel enkelvoudige producten als samengestelde delen en plaatwerkconstructies kunnen worden geproduceerd. Dit in enkelvoudige, kleine maar ook in grote series. Door deze mogelijkheden willen en kunnen wij optimaal inspelen op de bewerkingsvragen van u als klant.  Het logistieke systeem binnen Pillen hanteert ongeacht de grote van de series,  kleine- of grote series plaatbewerking, de  leverbetrouwbaarheid. De oerkracht van Pillen zit in de dunnen metalen plaatbewerking. Van dunne aluminium plaat tot RVS spiegelplaat, wij kunnen het aan op onze ponsnibbelstraat, CNC laser en natuurlijk met ons vakmanschap! Bij Pillen hebben wij, naast kleine- en grote series plaatbewerking, ook ervaring in de bewerking van hout en kunststof plaatmateriaal, het graveren van acrylaat of frezen van PMMA, aluminium sandwichplaat.

Kanten-plaatbewerking Pillen Group

Kanten / Zetten

Lassen Pillen Group

Lassen

Laseren Pillen Plaatbewerking

Laseren / Lasersnijden

Pillen-plaatbewerking-ponsnibbelen

Ponsnibbelen

Persen en stansen Pillen Group

Persen / Stansen

Lassen

De Pillen Metaalbewerking loopt voorop als het gaat om het voldoen aan de steeds hoger gestelde eisen van onder meer het lassen voor bepaalde industrieën. Als toeleverancier hebben wij de verplichting naar u als klant om aan de gestelde eisen en voorschriften te voldoen. In onze lasafdelingen worden hoogwaardige lasverbindingen gemaakt die moeten voldoen aan onder andere door de gasindustrie gestelde strenge eisen. Om plaatwerk / plaatmateriaal uit diverse metaalsoorten aan elkaar te maken / te verbinden, kan er gebruik worden gemaakt van diverse lasverbindingen. Pillen beschikt op haar lasafdeling over een divers machinepark met diverse handmatige apparaten maar werken ook met diverse robot opstellingen. Wij hanteren verschillende lasmethodes in onze productie zoals: MIG/MAG lassen, TIG-lassen, autogeen lassen én puntlassen. Ook kunnen gecertificeerde lasmethoden uitvoeren indien wenselijk. Wij beschikken ook over lasingenieurs voor uw specialistische laswensen of eisen (voor uw producten kunnen wij specifieke ‘Las Methode Kwalificaties’ ontwikkelen (LMK).

Kanten / zetten

Pillen is specialist in het kanten of zetten van metalen platen. Door efficiënt en bedachtzaam te buigen kan het aantal lasverbindingen worden gereduceerd wat resulteert in een stevig product. Pillen heeft diverse mogelijkheden en toepassingen om het kanten van plaatmateriaal mogelijk te maken en heeft daarvoor de benodigde CNC aangestuurde kantbanken en machines ter beschikking.

Laseren / Lasersnijden

Metaal platen kunnen gesneden worden door een laserbewerking. Plaatmaterialen kunnen een laserbewerking ondergaan en allerlei denkbare contouren worden met de grootste precisie gerealiseerd. Pillen voert haar lasersnijden snel en nauwkeurig uit.
Het is mogelijk om kleine, maar ook grote series bij ons te laten produceren door onze 24/7 productieomgeving.
Verschillende materiaaldiktes zoals dunne en dikke metaal platen kunnen bij ons gesneden worden door onze CNC lasersnijmachines. 

Lever gerust de CAD/CAM tekening als productietekening bij ons aan en wij doen de rest.

Buigen / Walsen

Pillen is sinds jaar en dag al een expert in metaalbewerking en daarbij in het buigen van metaal! Pillen beschikt over een uiteenlopend machinepark en buigmachines om het buigen van diverse metaalsoorten en hardheden te realiseren

Ponsnibbelen

In de plaatbewerking van metaalsoorten is het mogelijk om het materiaal te bewerken met een ponsnibbelmachine. Een ponsnibbel is een soort stempel in een specifieke vorm. Deze stempel wordt in het materiaal geduwd waardoor de gewenste vorm  uit gestempeld wordt. Door het ponsnibbelen wordt een uitsparing in het plaatmateriaal gemaakt. Eenvoudige en complexe vormen kunnen in het plaatmateriaal gerealiseerd worden.  Pillen werkt met CNC aangestuurde ponsnibbelmachines en maken gebruik van een volautomatisch platenmagazijn.

Persen / Stansen

Metalen platen worden in het metaalbewerkingsproces tijdens het persen/ stansen doormiddel van een krachtoverbrenging vervormd / gestanst. De materiaaleigenschappen en kwaliteit worden tijdens de plaatbewerking gewaarborgd. De vorm die uit de stans komt is het product / onderdeel. Gestanste vormen / onderdelen dienen na afloop van de bewerking nog bewerkt te worden. Ook voor deze metaalbewerking heeft Pillen een divers CNC aangestuurd machinepark te beschikking.

Oppervlaktebehandeling

Pillen Metaalbewerking realiseert al jarenlang de coating voor meerdere materialen. De juiste oppervlaktebehandeling zorgt ervoor dat uw materiaal langer toonbaar en bruikbaar blijft. Door onze ervaring en kennis in metaal kunnen we u betrouwbaar advies geven over de meest geschikte behandeling. We doen oppervlaktebehandelingen voor het verfraaien, beschermen en beter hechten van het oppervlak. U vindt bij ons meerdere processen voor de behandeling van uw materiaal. Als u bijvoorbeeld nog niet zeker weet wat voor u de beste oppervlaktebehandeling is, dan adviseren we u daar graag over. Vele bedrijven zijn u al voorgegaan en blijven bij ons terugkomen voor advies over oppervlaktebehandelingen. Productie en oppervlaktebehandelingen uit één hand maakt uitbesteding makkelijker en overzichtelijker voor u. Door onze ervaring te koppelen aan uw wensen komen we tot het beste eindresultaat.

Samenwerken in speciale plaatbewerking

In ons moderne machinepark aangevuld met vakmanschap worden speciale unieke vraagstukken omgezet in werkbare en producerende plaatbewerkingen.   Zeer nauwkeurig gaan we te werk waardoor jullie precies krijgen wat nodig is. We werken samen met jullie naar het eindresultaat. Dat doen we door co-creation. Op basis van gelijkwaardigheid vragen we om jullie kennis en wensen te combineren met onze kennis en machines. Dit zorgt ervoor dat we onze kwaliteiten bundelen om zo efficiënt mogelijk te werken om het allerbeste, hoogwaardige eindresultaat te behalen.

Van dunne plaat, aluminium plaat, spiegelplaat, niets is ons te gek! Daag ons uit!

Wist u dat wij ook beschikken over grote assemblage / samenstel faciliteiten van uw onderdelen?

Pillen Group Dieselstraat 20

Jarenlang vakmanschap in een modern jasje

Onze teamleden, van engineer tot machine operator, staan voor jullie klaar om advies te geven over jullie uitdagingen in de plaatbewerking. 
Van begin tot eind kunnen we jullie helpen waardoor alle mogelijke plaatbewerkingen bij één partner onder te brengen zijn.

Onze kracht in plaatbewerking?

Wij zijn goed in complexe kantingen en dunne plaatbewerkingen!

Van spiegelplaat tot aluminium plaat is Pillen ook het aanspreekpunt voor samengestelde delen en complete eindproducten uit plaatwerk.

Meer weten?

Voorkant brochure plaatbewerking
Bekijk brochure

Offerte aanvraag

    Voeg eventueel bestanden toe..