Binnen de Pillen Group bestaat de mogelijkheid om door u geproduceerde delen of ingekochte producten bij ons te laten reinigen. Als precisie partner reinigen wij uw producten onder andere met een ultrasoon reingiginstechniek. Wij lossen kwaliteitsproblemen en uitdagingen op.  Dit is geheel afhankelijk van materialen, specificaties. Wij ontzorgen u in het reinigen van een breed scala aan producten en materialen. Te denken valt aan RVS, aluminium en kunststof delen. Wij werken daarbij uitsluitend met reinigingsmiddelen die onschadelijk zijn voor mens en milieu.

Problemen & kwaliteit issues door outsourcing in het buitenland

Steeds vaker komt het voor dat precisiedelen uit bijvoorbeeld China extra gereinigd dienen te worden om aan te sluiten bij de kwaliteit eisen die gesteld worden. Met onze ervaring en middelen in de QA control afdeling lossen wij dit op. In de eerste fase maken wij samen een inventarisatie en wordt er een PVES (plan van eisen en specificaties) opgesteld. Op dit advies wordt er samen met de opdrachtgever gekeken naar de oplossingsrichting. Vervolgens wordt het plan omgezet in actie. De processen vinden plaats volgens de ISO 9001-2015 norm.

Laat producten reinigen

Fijnmechanische toeleverings bedrijven, diverse maakindustriën waaronder: plaatbewerking, spietgiet bedrijven, modulebouwers, etc.  Ook voor verschillende eindgebruikers is het reinigen van producten van belang: Industriële automatisering, machinebouw, lineair techniek, laboratorium instrumenten, medische industrie, gas & offshore, meet- en regeltechniek, hydraulische industrie, luchtvaart en ruimtevaart industrie, defensie, automotive en foodindustrie.

Hoe werkt ultrasoon reinigen?

Waar handmatig reinigen of het ontvetten van producten niet het gewenste resultaat biedt, hebben wij de mogelijkheid om producten aanvullend ultrasoon te reinigen. Met het ultrasoon reinigen worden de producten door middel van (niet hoorbare) trillingen gereinigd. Deze trillingen zorgen er voor dat het vloeistof in de machine in beweging komt met als gevolg dat er kleine vacuüm belletjes ontstaan die imploderen gedurende de hoge drukfase. Hierdoor worden vuildeeltjes verwijderd van het object dat zich in het reinigingsbad bevind.  Om producten te kunnen reinigen is het van belang om het juiste materiaalsoort, de afmeting van de producten, de aantallen en de mate van vervuiling vast te stellen. Daarbij zijn de volgende aspecten van belang:

  • De frequentie van de geluidsgolven in het ultrasoon bad
  • De temperatuur van het ultrasoon bad i.c.m. het droogproces
  • Het toegepaste reinigingsmiddel dient specifiek geschikt te zijn voor het materiaal / de mate van vervuiling

Steekproefsgewijs voeren wij – afhankelijk van de door de klant gestelde eisen – een controles uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Optische controle met het blote oog, Wattenstaafjes controle, UV-controle of microscopische beoordeling van de producten. Leer hier meer over ultrasoon reinigen bij Pillen van uw producten. 

Van ultrasoon reinigen tot Ventil PED druktesten

Als toeleverancier in de fijnmechanische industrie van verspanende bewerkingen en- plaatbewerking weten wij dat producten veelal in een perfect gereinigde staat moeten worden afgeleverd bij de klant. IBinnen onze productiegamma bieden wij de mogelijkheid om producten ultrasoon te reinigen. Pillen biedt daarmee nog meer toegevoegde waarde binnen de toeleveringsindustrie.

Neem dan contact met ons op als je met onze experts willen sparren over de verschillende mogelijkheden binnen utrasoon reinigen van uw producten.

Eigenschappen
Bedrijf
Pillen Precision Qality control
Market
Suppliers, clients, diverse