Hoe kunnen gebruikers  in medische omgevingen (operatiekamers/ intensive care units) vrijwel gewichtloos medische apparatuur verplaatsen? 

Binnen de Pillen Group zijn wij sinds 1956 gegroeid als een volwaardige partner in research, ontwikkeling, constructief engineering, productie, assemblage van componenten en producten. In samenwerking met IHBO (Zwolle) werkt Pillen Products (Lichtenvoorde) samen aan het project “Smartmove medische Pendelsystemen”.  Hiervoor is Pillen een strategisch partnership aangegaan en wordt er ook een subsidie ontvangen van uit OP-OOST  

Wat is de product uitdaging?

Hoe kunnen gebruikers  in medische omgevingen (operatiekamers/ intensive care units) vrijwel gewichtloos medische apparatuur verplaatsen?

Hoe sluit het aan bij de maakbaarheid?

De samenwerking is gestart vanuit reeds een jarenlange klant-leverancier relatie. Binnen de Pillen Group worden al fijnmechanische verspanende delen geleverd.  De ervaring van ondermeer aluminium extrusie delen en de bewerking hiervan maken Pillen een kennispartner op dit gebied.  De aansluiting van engineering en maakbaarheid is belangrijk in dit project. Niet alleen voor een functionele werking van een product en kritische componenten, maar ook om de kostprijs als Key Performance Indicator ook te kunnen bewaken van het product.  Alles is te vervaardigen, maar tegen welke prijs. Een goed ontwerp kan een aanzienlijke besparing op de productiekosten met zich mee brengen!

De oplossingsrichting van dit medische pendelsysteem

De innovatie zit onder andere in het toepassen van slimme technologie, een nieuw constructief ontwerp van enkele rotatie units. Deze technologie in combinatie met nieuwe constructies, voorkomt tevens botsingen van de pendelarmen onderling en met de apparatuur.

Pillen Group heeft kennis Passie voor ontwikkeling en productie  van uw product!