Wij graveren afbeeldingen, logo's, nummers of teksten op allerlei metalen en kunststoffen!

Graveren en lasersnijden van materialen. U zoekt een toeleverancier die ook in staat is om materialen de graveren? Unieke coderingen in seriematige productie. Huiststijl branding, veel is er mogelijk bij Pillen. Wij beschikken over verschillende CNC machines die in staat zijn om allerlei verschillende materialen te graveren, etsen, laseren.

Wat is graveren?
Feitelijk is graveren dat de oppervlakte van het materiaal “beschadigd” wordt. Er wordt een miniscule toplaag verwijderd. Afhankelijk van het materiaal en de diepte van graveren is de gravering te voelen.

Unieke  gravering en nummering op producten.
Binnen de industriële toelevering voorzien wij bijvoorbeeld voor enkele klanten producten van unieke nummering. Dit in verband met tracebality  in het kader van kwaliteitsrapportages en dergelijke. Ook kunnen bepaalde producten, bijvoorbeeld aluminium profielen voorzien worden van logo’s voor herkenbaarheid. Vraag bij Pillen naar de mogelijkheden voor het toepassen van laser graveren en snijden van uw (metalen) producten en onderdelen.

Lasersnijden en CNC frezen van kunststoffen
Als het kunststof frezen van bijvoorbeeld PMMA (Acrylaten) niet meteen het gewenste resultaat levert, kunnen wij ook het materiaal laseren. Lasersnijden doen wij in de regel alleen met PMMA. Het voordeel van CNC laseren van acrylaten is dat dat het zeer nauwkeurig is en dat de randen ook meteen afgewerkt zijn. Hierdoor is het flampolijsten van randen niet meer nodig.

Welke materialen kunnen wij graveren en laseren?
– Aluminium platen, profielen, metalen, etc.
– PMMA Acrlyaten,  HPL, Hout