Wij printen 3D kunststofdelen van enkelstuks voor prototyping tot seriematige productie van kunststofdelen.

Smart-Industrie, een veel gehoord begrip. Binnen de Pillen Group wordt het omschreven als logisch nadenken met een gezond verstand. “Hoe kan dit proces sneller en korter?” Welke mogelijkheden zijn er om uitval en fouten tot een minimum te reduceren. Hoe voorkom je proces en productblindheid: “Het gaat al jaren zo…” . Uiteindelijk is het voor elk bedrijf,merk een uitdaging om  Smart Industrie toe te passen. Maar houdt het vooral KISS.  Uitdaging en vrijheid geven is essentieel om afdelingen, en uiteindelijk de organisatie naar een hoger plan te tillen.  Voor nu zoomen we in op het 3D printen van kunststoffen. Niet nieuw, maar de mogelijkheden voor onze afdelingen engineering evenals voor onze klanten zijn enorm gegroeid.

Pillen breidt uit met een 3D printer (machine)  voor enkelstuks maar ook seriematige productie van kunststofdelen en componenten.

3D printen: kostprijsreductie en capaciteitsgroei

Wat is er nou mooier dan een kostprijsreductie in combinatie met een capaciteitsgroei? Met dit vraagstuk moet feitelijk elke technische product en procesmanager binnen een toeleveringsbedrijf bezig zijn.  De afdeling engineering van Pillen heeft begin september een nieuwe 3D kunststofprinter geïnstalleerd. Inmiddels heeft de 3Dprinter al tientallen kunststof producten geprint en is het een enorme toegevoegde waarde voor Pillen intern op de afdeling engineering voor prototyping, maar ook in de toepassing en toelevering van seriematige kunststof componenten. In het verleden werden veel kunststof producten CNC gefreesd op bewerkingscentra. Goed, maar dat moest beter kunnen dacht Pillen. De 3D print technieken van kunststoffen zijn de laatste jaren naar een hoger plan getild door machinebouwers. Pillen produceert nu al bijna 24/7 op haar 3Dprinter en overweegt op de korte termijn een volgende 3D  kunststofprinter te investeren.

3Dprinting van seriematige onderdelen

Op zoek naar een partner voor uw kunststof delen? Zijn u uw series te klein voor spuitgietmallen? Wilt u meer production to order werken? Zijn uw delen voor aan revisies onderhevig? Overweeg dan de kunststofdelen 3D te laten printen bij Pillen. Pillen print 3D seriematig kunststof onderdelen voor jouw product of wens! Vraag naar de mogelijkheden bij Pillen. Tip: maak ook eens gebruik van de engineering kennis binnen Pillen voor uw product.