Who we are

Over ons

Lees meer over onze geschiedenis

De Pillen Group is een familiebedrijf sinds 1956  Vanuit Lichtenvoorde aan de Nederlands-Duitse grens werken we vanuit 4 verschillende productielocaties op meer dan 15.000m2. Met verschillende business units onder te verdelen in 3 divisies.

1. Toelevering en 24/7 productie 

2. R&D, productie en assemblage faciliteiten

3. Checkouts & eigen merken

Persoonlijk vakmanschap
Met meer dan 100 teamleden zijn wij één aanspreekpunt in de maakindustrie voor de complete productie, assemblage van uw product(en)  Elke business unit in zijn kracht en specialisme met passie voor vakmanschap en techniek voorop.  Door de jaren heen is de organisatie (inter)nationaal doorgegroeid met veel gerenommeerde klanten als referentie. Iets om trots op te zijn. Laat u inspireren hoe wij als toeleverancier partner met u als klant kunnen groeien. Lees meer over ons als Pillen Group hieronder om te weten te komen.

 • Een familie bedrijf met een informele no nonsense cultuur: passie voor techniek en mens!  imPOSSIBLE
 • Krachtig in Duitstalig Europa en hierdoor ook gekenmerkt door: loyaliteit, kwaliteit, duurzaamheid
 • Netwerkorganisatie van bedrijven
  • Veel kennis van productie technieken en maakbaarheid 
  • Veel ervaring in projectmanagement in retail (korte levertijden en volledige assemblies)
 • 24/7 fijnmechanische machine capaciteiten voor mix van kleine tot grote series verspaning
 • Kundig in aluminium extrusie profielbewerking 
  • Ingericht om lengtes tot 9 meter te kunnen bewerken
 • Veel ervaring in de verlichtingsindustrie
 • In company ingericht en voorbereid op eisen in de flowmeter en gasindustrie; PED registraties, omstempelingen, gecertificeerd lassen
 • Grote assemblage vloer faciliteiten: 4000m2 + met ESD zones 
 • AUKOM- kwaliteitsmanagement gecertificeerd
 • Lloyds ISO 9001-2015  , G0304 gecertificeerd
 • Innovatief vermogen waarbij klanten procesmatig mee kunnen denken.

Why Pillen?

Lees hier waarin wij geloven

Onze visie

Als Group

Betrouwbaarheid

De groeiende vraag bij onze  klanten naar een betrouwbare toelevering van producten sterkt ons om als Pillen Group te blijven investeren in Nederland in mens en 24/7 machine. Het borgen van de supply chain met kwaliteitseisen en verschillende wensen van onze klanten zijn hierbij essentieel. Trends als re-shoring en ook make-or-buy beslissingen dragen hier aan bij.

Toekomst

Door onze ervaring en kracht om te  innoveren en samenwerkingen aan te gaan is Pillen over 10 jaar en nog betere en een volwaardig partner in de complete toelevering van uw product. Hierbij maken wij gebruik van ons eigen interne vakmanschap, 24/7 machinecapaciteiten in de productie uitgebreid met grote assemblagefaciliteiten.  Aanvullend zullen  wij in  ons netwerk nog meer samenwerkingen aangaan met materiaal toeleveranciers en collega maakindustrien om de klant behoftes nog beter te kunnen voorzien. Dit allemaal vanuit Nederland Lichtenvoorde in de basis over de gehele wereld.

Pillen Precision

Een hoogwaardig volwaardig toeleverancier in de fijnmechanische verspaning gespecialiseerd in de lineaire en flow-gas meter industrie aangevuld met mechatronica assemblages en dienstverlening. Middel tot grote series is onze kracht. Ook zal Pillen doorgroeien in het loon bewerken van  aluminium extrusie profielbewerking.

Pillen Sheet Metal

Een specialistisch producent en bewerker van speciale plaatbewerking faciliterend aan de assemblage fabrieken van Pillen. Daarnaast jobber voor dunne specialistische plaatbewerking gericht op de verlichtingsindustrie aangevuld met toelevering aan de interieur en design producten zullen krachtige markten zijn waar Pillen aanwezig zal zijn. Pillen is snel en slagvaardig door de decennia ervaring in de interieurbouw.

Visie
Pillen toelevering

Visie
Pillen products & projects

Binnen deze divisie zijn de bedrijven Pillen Projects  & Products gespecialiseerd in de complete productie en vervaardiging van uw product. Wij sluiten aan bij uw behoefte en kunnen voor u conform tekening en plan van eisen u in de productie ontzorgen.

Full-Service productiepartner van A tot Z

Ook kan Pillen intern voor u het eerste ontwerp,  prototyping en de eerste nul-series verzorgen. Uiteindelijk kan Pillen de klant Pillen ontzorgt u als klant in de complete productie en maakbaarheid.

Checkouts

De divisie eindproducten opereert Pillen onder de naam PillenCheckouts als toeleverancier van checkout meubelen.  De kernactiviteiten van de checkout divisie bestaat uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket checkouts, counters, displays instore oplossingen en de in- en verkoop van gebruikte checkouts.

Overige eigen producten

Aanvullend hierop worden er enkele andere eindproducten vermarkt gericht op effectieve en comfortabele interieur oplossingen voor woon, leef en professionele werkomgevingen: Akoestiek, Infraroodverwarming, LEDverlichting.

Visie
Checkouts & eigen merken