De Pillen Group is een familiebedrijf sinds 1956 met verschillende business units. Vanuit Lichtenvoorde aan de Nederlands-Duitse grens werken we vanuit 4 verschillende productielocaties op meer dan 15.000m2.  Met meer dan 100 teamleden zijn wij één aanspreekpunt in de maakindustrie voor de complete productie, assemblage van uw product(en)  Elke business unit in zijn kracht en specialisme met passie voor vakmanschap en techniek voorop.  Door de jaren heen is de organisatie (inter)nationaal doorgegroeid met veel gerenommeerde klanten als referentie. Iets om trots op te zijn. Laat u inspireren hoe wij als toeleverancier partner met u als klant kunnen groeien.  Lees hier ook meer over onze persoonlijke waarden en waar wij voor staan als organisatie. 

Waar zijn we onderscheidend in?

 • Een familie bedrijf met een informele no nonsense cultuur: passie voor techniek en mens!  imPOSSIBLE
 • Krachtig in Duitstalig Europa en hierdoor ook gekenmerkt door: loyaliteit, kwaliteit, duurzaamheid
 • Netwerkorganisatie van bedrijven
  • Veel kennis van productie technieken en maakbaarheid 
  • Veel ervaring in projectmanagement in retail (korte levertijden en volledige assemblies)
 • 24/7 fijnmechanische machine capaciteiten voor mix van kleine tot grote series verspaning
 • Kundig in aluminium extrusie profielbewerking 
  • Ingericht om lengtes tot 9 meter te kunnen bewerken
 • Veel ervaring in de verlichtingsindustrie
 • In company ingericht en voorbereid op eisen in de flowmeter en gasindustrie; PED registraties, omstempelingen, gecertificeerd lassen
 • Grote assemblage vloer faciliteiten: 4000m2 + met ESD zones 
 • AUKOM- kwaliteitsmanagement gecertificeerd
 • Lloyds ISO 9001-2015  , G0304 gecertificeerd
 • Innovatief vermogen waarbij klanten procesmatig mee kunnen denken.

Strategie

De groeiende vraag bij onze  klanten naar een betrouwbare toelevering van producten sterkt ons om als Pillen Group te blijven investeren in Nederland in mens en 24/7 machine. Het borgen van de supply chain met kwaliteitseisen en verschillende wensen van onze klanten zijn hierbij essentieel. Trends als re-shoring en ook make-or-buy beslissingen dragen hier aan bij.

Over 10 jaar

Door onze ervaring en kracht om te  innoveren en samenwerkingen aan te gaan is Pillen over 10 jaar en nog betere en een volwaardig partner in de complete toelevering van uw product. Hierbij maken wij gebruik van ons eigen interne vakmanschap, 24/7 machinecapaciteiten in de productie uitgebreid met grote assemblagefaciliteiten.  Aanvullend zullen  wij in  ons netwerk nog meer samenwerkingen aangaan met materiaal toeleveranciers en collega maakindustrien om de klant behoftes nog beter te kunnen voorzien. Dit allemaal vanuit Nederland Lichtenvoorde in de basis over de gehele wereld.

Pillen Precision – fijnmechanische verspaning
Een hoogwaardig volwaardig toeleverancier in de fijnmechanische verspaning gespecialiseerd in de lineaire en flow-gas meter industrie aangevuld met mechatronica assemblages en dienstverlening.

Pillen Sheet Metal – speciale plaat en profielbewerking
Een specialistisch producent verwerker van speciale plaatbewerking aangevuld met het specialisme in de aluminium extrusie profielbewerking.  De verlichtingsindustrie  aangevuld met toelevering aan de interieur en design producten zullen krachtige markten zijn waar Pillen SheetMetal aanwezig zal zijn.

Pillen Checkout Systems  Products – complete system supplier
Een gerenommeerde producent en system supplier van interieursystemen. Zowel eigen merken als ook enkele private labels merken van onze klanten. Hierbij zullen onze eigen merken gekenmerkt worden door: plug & play hoogwaardige in Nederland geproduceerde producten:  checkouts, counters en shop in shop (interieur) concepten met krachtige plug & play systemen.  kenmerkend zijn voor de projecten die Pillen realiseert in Europa. De innovatieve kracht en het materiaalonafhankelijk kunnen engineeren, produceren maakt Pillen hierin onderscheidend.

Pillen Projects – system supplier machine en apparatenbouw
Deze projecten organisatie is gegroeid tot een full-service aanspreekpunt voor merken en producten die geproduceerd en geassembleerd moeten worden. De focus ligt hierbij op de machine en apparatenbouw waarbij metalen componenten een hoofdrol spelen aangevuld met elektrotechnische installaties.

De kracht van samenwerking

Het netwerk van eigen bedrijven versterkt elkaar. Er zijn 2 stromen te herkennen binnen de Pillen Group:

A. Pillen toelevering: full-service productie/ toelevering met assemblage faciliteiten voor complete apparaten en machinebouw projecten.

B. Pillen assembly en system supplier:  met eigen merken en de productie van OEM private labels voor design en interieur industrie.

De twee stromen versterken elkaar wederzijds. Vanuit onze eigen merk en eindproduct positionering begrijpen wij hoe belangrijk de kwaliteit look & feel moet zijn van een eindproduct. Hierbij sourcen wijzelf ook naar goede betrouwbare efficiënte toeleveranciers van componenten. Dit doet Pillen in company maar ook buiten haar eigen bedrijven. Deze ervaring vanuit toelevering (jobber) en ook eindproducten bouwer maak Pillen het aanspreekpunt voor uw product.