Team Solar Boat Twente wordt 3de tijdens WK !

Datum: maandag 28 augustus 2017

Het is ze gelukt. Het studententeam van de Universiteit Twente dat in het voorjaar van 2016 is opgericht, is derde geworden tijdens de Monaco Solar Electric Challenge. Het wereldkampioenschap voor zonneboten. Dit WK was hun internationale debuut tussen de beste solarboats ter wereld maar hun ambitie – een top drie klassering – is overtuigend behaald.

Het team vertrok op maandag 10 juli richting Monaco om daar vier dagen later hun eerste race te varen. Het kampioenschap bestond uit drie onderdelen: een duurrace, slalom en sprint. Voorafgaand aan deze beproevingen, moest het team eerst een uitgebreide technische inspectie doorstaan. Op een kleine aanpassing bij de accu na, verliep de inspectie vlekkeloos. Daarom mochten zij vrijdag 14 juli aan de start verschijnen van het eerste onderdeel: de endurance (ook wel duurrace). Dit houdt in dat zij zo snel mogelijk 50 rondjes van 600 meter moesten varen. Met maar liefst 22 rondes hebben zij een hele mooie vierde plek weten te behalen.

Een dag later stond de slalom en sprintrace op het programma. Een doorslaggevende dag. Op de slalom is het team netjes tweede geworden en op het onderdeel sprint hebben ze een derde plek binnen weten te slepen.

Met een vierde, tweede en derde plek is het team uiteindelijke derde in het eindklassement geworden. Een geweldige bekroning op een mooi jaar! Gefeliciteerd team Solar Boat Twente.

Van een technische uitdaging naar een succes!

De hoogwaardige aluminium onderdelen zijn gemaakt op onze 5-assig bewerkingscentrum van Pillen Precision door middel van het optimaal benutten de kennis binnen Pillen in samenhang met het SolidCAM pakket waarvan praktisch alle functionaliteiten zijn benut. Op 18 mei vond de onthulling van de Solar Boat plaats. Het was een race tegen de klok, maar gelukkig heeft Pillen het tijdig af gekregen waardoor het Solar Team verder kon met de af montage en de uiteindelijke onthulling. “Het team was er erg blij mee, en ook wij waren best een beetje trots”.

​Wil je weten welke rol Pillen heeft gespeeld in dit succes? Lees dan hier meer over onze samenwerking met Solar Boat Twente.