Succesvolle werkbijeenkomst in samenwerking met Metaalunie!

Datum: donderdag 24 maart 2016

Op 22 maart vond de werkbijeenkomst ‘Energiezuinige verlichting en duurzame energieopwekking met zon’ plaats bij ons op locatie. Deze middag was in samenwerking met Metaalunie georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd er aandacht gegeven aan de kansen die er liggen op het gebied van slim omgaan met energie voor ondernemers in het MKB-metaal.

Het programma startte met een toelichting door de heer T. Pillen over het concreet besparen van energie met LED-verlichting en stralingsverwarming. Verlichting en verwarming hebben gezamenlijk een aandeel van 20 tot 50 procent  van de energiekosten in het MKB-metaal. Door de juiste kennis en ervaring voor praktische en rendabele oplossingen kan Pillen Group helpen bij het verlagen van uw energiekosten. De LED-verlichting en stralingspanelen die wij ontwerpen en produceren, zijn energiezuinig en verwarmen effectief met een energie efficiency van 95%!

Daarnaast kregen de bezoekers een rondleiding door de productiehallen van Pillen met aandacht voor de concrete toepassing van LED-verlichting in de eigen productiehallen.

Verder sprak de heer G. de Ruiter van Zonnegilde over de kansen voor zonnepanelen op daken. Het Zonnegilde levert technische, juridische en financiële informatie om een verantwoord besluit te kunnen nemen. Als laatste spreker, gaf mevrouw J. Levels van Stichting Adviescentrum Metaal een toelichting op Gelders Energieplatform Spring Voorwaarts. Dit platform moet leden van Metaalunie ondersteunen bij energiebesparing en verduurzaming.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje! Wij kijken terug op een succesvolle en inspirerende werkbijeenkomst.