Pillen Precision partner van team Solar Boat Twente!

Datum: donderdag 18 mei 2017

Wat doe je als een stel enthousiaste studenten jouw bedrijf benaderen met de vraag: “In de markt van toeleveranciers in de metaalbewerking werden jullie aanbevolen als innovatief bedrijf dat ideeën naar producten omzet. Willen jullie ons helpen om onze droom te vervullen: het onmogelijke mogelijk maken?”. Een vraag waar wij snel het antwoord op wisten. We make it POSSIBLE!

We build your ideas!

De Pillen Group is daarmee officieel partner van de Solar Boat Twente. Solar Boat Twente is een gemotiveerd studententeam van de Universiteit Twente dat zich bezighoudt met het verwezenlijken van hun droom: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve boot aangedreven door zonne-energie. Het team heeft zich een jaar lang full-time ingezet om hun doel te halen: een podiumplaats op het wereldkampioenschap zonnebootracen in juli in Monaco. Vandaag, 18 mei 2017, vindt de feestelijke bootonthulling plaatst. Over acht dagen debuteert de boot op het NK voor zonneboten in Akkrum en ligt het voor het eerst in het water.

In samenwerking met de engineers van de UT heeft Pillen de gearbox en propeller ontwikkeld en vervaardigd. Misschien wel een van de meest essentieelste delen, immers zonder schroef geen voortstuwing. Deze producten hebben wij kunnen realiseren vanuit onze engineering capaciteiten, fijnmechanische 5-assige verspaning en ook onze meetcapaciteiten om de componenten te kunnen controleren.

Wij wensen het team Solar Boat Twente heel veel succes tijdens hun races!

Bekijk hier de site van Solar Boat Twente!