Pillen Group wint publieksprijs ESEF Awards 2016 met HeatFun!

Datum: dinsdag 15 maart 2016

Pillen Group prijswinnaar publieksprijs categorie ‘Engineering & Design’ met innovatieve infraroodverwarming.

Gisteravond heeft de Pillen Group de publieksprijs in de categorie ‘Engineering & Design’ gewonnen bij de ESEF Awards in Utrecht. Het innovatieve product ‘HeatFun’, wat zorgt voor een betere leefomgeving voor kantoormedewerkers en een besparing op energiekosten, kwam als beste uit de bus tijdens de vooravond van de ESEF Beurs. Pillen Group, winnaar uit 37 initiatieven, is de komende dagen, van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 maart a.s., aanwezig tijdens de vakbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

“Hoe vaak komt het niet voor dat, op kantoor, de ene collega het warm heeft en de andere collega klaagt over de kou.” Aldus Anneke van Ommen, Pillen Group. “De kachel wordt op zo’n moment vaak hoger gezet voor die ene klappertandende collega. Helemaal niet nodig”, zegt van Ommen. “De infraroodverwarmingen van HeatFun maken het mogelijk om werkplekken individueel te verwarmen én ook nog eens te verlichten”. Het product is een van de inzendingen, die door ESEF als zeer innovatief gezien wordt. De in totaal 37 inzendingen zijn door een onafhankelijke jury beoordeeld en 2 van de 4 genomineerden gingen uiteindelijk naar huis met een prijs. Pillen won met het product HeatFun de publieksprijs.

HeatFun
Comfort, effectiviteit, veiligheid en energie. Allemaal belangrijke factoren voor een prettige werkomgeving. Met HeatFun wordt er gezorgd voor verwarming, akoestische demping én licht. Heb je een goed klimaat op je werkplek? Dan kun je ook beter functioneren tijdens het werken. Behalve comfort, zorgt HeatFun ook nog eens voor energiebesparing. Theo Pillen: “HeatFun vervangt de reguliere verwarming niet volledig, maar gevolg is wel dat deze een paar graden lager gezet kan worden. Iedere graad bespaart je zeven procent op de energierekening. Reken dus maar uit hoeveel je daarop kunt verdienen.” Een extraatje is dat de producten van HeatFun aangepast kunnen worden aan het interieur van het kantoorpand. De infraroodverwarmingselementen zijn namelijk bedekt met een luxe en uniek textieldoek. Dit doek kan bedrukt worden in de huisstijl van het bedrijf. HeatFun maakt onderdeel uit van Pillen Group. Voor meer informatie over HeatFun kijk op www.heatfun.eu.

ESEF
Eens per twee jaar komen OEM-bedrijven, productontwikkelaars en inkopers naar de ESEF beurs toe om zich te laten inspireren door de actuele ontwikkelingen. De vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling & engineering in metaalbewerking & materialen, kunststof & rubbertechnologie, oppervlaktetechnologie en systemen & engineering is van dinsdag 15 maart t/m 18 maart te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Locatie stand Pillen Group: 1.C067 Gratis toegang via www.esef.nl.