Onze aanwezigheid op de Masterly in Milaan

De Pillen Group is een wereldwijde speler in de maakindustrie. Als producent en sparringpartner in staal, plaatwerk, profiel, hout en kunststof blijft het bedrijf meestal op de achtergrond. Daar komt verandering in met hun presentatie in het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile.

De Pillen Group werkt al jaren als partner voor grote merken en ontwerpers. Daarom laat het bedrijf zich graag zien op het hoogste podium in de designwereld: de Salone del Mobile in Milaan. Curator Nicole Uniquole selecteerde voor Masterly The Dutch in Milano drie toonaangevende ontwerpen. Hiervoor werkte de Pillen Group als producerend partner nauw samen met ontwerpers en (interieur)architecten.  

Dromen waarmaken

Telkens lukt het de Pillen Group om dromen van ontwerpers waar te maken. Door hun kennis, ervaring, hoogwaardig machinepark en ongekende passie voor vakmanschap werken ze voor internationale designmerken. Ook weten vele ontwerpers en (interieur)architecten hun weg naar hen te vinden.
Tijdens Masterly The Dutch in Milano zet de Pillen Group drie toonaangevende ontwerpen waarvoor ze de productie verzorgden in de schijnwerpers. Dat zijn een remake van een vintage coffee table uit 1958 van Janni van Pelt en indrukwekkende buitenkeukens van verschillende designers. Ook zijn vitrines ontworpen door Karel Bodegom te zien. De toonkasten hebben een bijzondere afwerking met metal lak passend bij de barokke wandbespanning.

State of the art

De Pillen Group is een familiebedrijf dat sinds 1956 actief is. Het heeft wereldwijd een belangrijke rol als Nederlandse fullservice productie partner in de maakindustrie. Als sparring- en productiepartner maken ze uitgebreide of juist kleinere series en soms unieke stuks. Eerst was Pillen vooral bekend als specialist in diverse bewerkingen van speciale plaat en profielen. Later kwamen er productiefaciliteiten bij voor de bewerking van hout en kunststof. Met vier verschillende productielocaties in het oosten van Nederland bedienen ze vele bedrijven en designers in de creatieve sector. Zo beschikken ze over een breed scala aan state of the art machines. Alles is maakbaar is één van de uitgangspunten. 

Een team van specialisten staat opdrachtgevers bij van prototype tot complete realisatie. Hun materiaalkennis van diverse metaalsoorten, hout, kunststof, steen en glas is ongekend. Op de eigen montage- en assemblage afdeling komt alles samen voor een ultiem eindproduct. Als original equipment manufacturer (OEM) draagt Pillen zorg voor design meubilair (zoals tafels, stoelen en kasten), buitenkeukens en outdoor living sets, design LED-armaturen, displayzuilen, vitrines en meer.

De presentatie van de Pillen Group is van 7 t/m 12 juni te bezoeken bij Masterly The Dutch in Milano in Milano tijdens de Salone del Mobile. De locatie is Palazzo Francesco Turati in het hart van de stad.

Meer weten? Contact ons!

[contact-form-7 id=”4″ /]