Deel overname Elster Instromet Silvolde

Datum: dinsdag 1 oktober 2013

Per 1 mei 2013 heeft de bedrijfsunit Pillen bv binnen de PillenGroup, de mechanische afdeling alsmede de gecertificeerde lasafdeling van de firma Elster Instromet te Silvolde overgenomen. Door deze overname komen 10 FTE ‘s bij Pillen bv in dienst en specialiseert de Pillen Group zich verder in toelevering van zware / grote verspaning in de metaalbewerking.

Decennia lange samenwerking & toekomst visie als specialist in zware verspaning.
De PillenGroup mag Elster Silvolde, reeds lang tot haar klantengroep rekenen. Volgens de PillenGroup is het een logische strategische keuze, immers door deze overname worden productie competenties & capaciteiten uitgebreid. Hierdoor kunnen nieuwe klanten en markten bedient gaan worden. Als voorbeeld ook de offshore industrie. De werkstukken die door de overname van Pillen bv vervaardigd zullen worden zijn gasmeter behuizingen voor industriële gasturbine meters met volume capaciteiten tot 40.000 kub/uur.

Integratie bedrijfsprocessen najaar 2013
De fabricage zal eind oktober begin november 2013 in Lichtenvoorde geïntegreerd worden. Zowel de Elster directie als de directie van Pillen zien de verdere samenwerking als een bevestiging van de beider ingeslagen wegen om de toekomst met vertrouwen te zien om de markt wereldwijd te kunnen bedienen met hoogwaardige gasmeters.

ISO 90001:2008 gecertificeerd in de metaalbewerking
Pillen bv is ISO 9001 2008 gecertificeerd en is tevens bevoegd door Loyd’s om gecertificeerde materialen om te stempelen. Door de uitbreiding zullen hoogwaardige röntgenlassen gelegd worden om de veiligheid van de lassen aan te kunnen tonen.

Kortom door deze overname blijft dit specialisme van industriële toelevering bestaan in de Achterhoek.