Medische industrie

Gezondheid is voor iedereen topsport niet alleen voor professionals. Een uitmuntende gezondheidszorg en bijbehorende apparatuur zijn cruciaal als het gaat om onze levenskwaliteit.  Het is van belang dat technologische innovaties en ontwikkelingen steeds weer geïmplementeerd blijven worden in deze medische sector.  Als gespecialiseerd toeleverancier van de medische industrie beschikt Pillen over de ervaring in (mede-) ontwikkeling en productie van fijnmechanische onderdelen / precision parts voor de medische industrie.  MRI-scans, röntgenapparatuur, endoscopen, pendants, klinische armaturen, surgical tables, Equipment booms en furniture, zijn middelen die state of the art zijn en moeten blijven.

Uw productie partner en toeleverancier in de medische apparatenbouw

  • Pillen verzorgt de co-engineering, adviseert en produceert al meer dan 10 jaar voor verschillende klanten in de medische industrie / apparaat én module bouw;
  • Wij beschikken als toeleverancier / partner aan de medische industrie en medische apparatenbouw over verschillende certificeringen zoals: ISO, AUKOM en PED (Pressure Equipment Directive). 
  • Wij kunnen uw bedrijf  compleet toeleveren als het gaat om fijnmechanische componenten en onderdelen, plaatbewerking van hoogwaardige materialen en verzorgen indien wenselijk de complete assemblages voor uw medische apparaat en/of meubel

Medische apparatuur én modulebouw

Producent Medische Operatie apparatenbouw Group

In welke medische apparaten en apparatuur vind je onze componenten en assemblages terug?

Onze fijnmechanische componenten, plaatbewerkingsdelen en assemblages zijn verwerkt in verschillende medische modules en apparaten. Onze technische vakkennis en ons onderscheidende innovatieve vermogen maken het mogelijk om product oplossingen te realiseren voor onze opdrachtgevers in de medische wereld en gezondheidszorg die van uitmuntende kwaliteit zijn. Wij zijn dan ook trots dat onze technische kennis verwerkt wordt in apparaten en apparatuur in de medische industrie.  Meer weten? Bekijk onze website

Analyseapparatuur

Als producent van onderdelen en parts voor analyseapparatuur is Pillen ook het aanspreekpunt. Vanuit de divisie toelevering worden parts van enkel stuks tot middelgrote series geleverd. Vanuit onze assemblagefabriek worden complete producten en modules gebouwd aangeleverd indien wenselijk met elektronische componenten.

Beademingsapparatuur

Pillen is productiepartner voor het maken van diverse onderdelen t.b.v. beademingsapparatuur. Zowel verspanende onderdelen als plaatwerkdelen.

Flowmeters | Meet- en regelapparatuur

Ten behoeve van de medische industrie produceert Pillen Precision ook meet- en regelapparatuur ten behoeve van bijvoorbeeld flowmeters.  Pillen is partner leverancier en producent van fijnmechanische precisiedelen en componenten / parts met kritische toleranties op het gebied van ruwheidswaarden. Producten en onderdelen / parts worden zeer zorgvuldig nabewerkt, gereinigd en verpakt.

Ziekenhuispendels

Constructie van ziekenhuispendels: Pillen vervaardigt precisiecomponenten en diverse constructieonderdelen en pendelarmen voor de medische sector.

Informatie opvragen