Kwaliteit staat voorop!

Bij ons staat kwaliteit en het ontzorgen van onze klanten op de eerste plaats. Hierbij speelt vakmanschap & kennis een essentiële rol. Door een zorgvuldige selectie en bijscholing van onze medewerkers, blijven wij  ons ontwikkelen ten behoeve van kwaliteit, innovatie en continuïteit waar u als afnemer behoefte aan heeft.  Naast onze gekwalificeerde kundige medewerkers zijn wij een ISO gecertificeerde organisatie.  Daarnaast investeren wij als organisatie in het automatiseren en robotiseren van onze processen.

Ook bestaat er bij Pillen de mogelijkheid om uw producten voor metingen in te besteden. 123meettechniek vertelt u hier graag meer over. 

Ons kwaliteitsbeleid is erop gericht om te streven naar een ‘nul-fouten principe’. Dankzij onze geconditioneerde meetkamer, moderne 3D meetmachines en onze kwaliteitsmedewerkers kan dit worden gerealiseerd. Het voordeel van diverse formaten CNC meetmachines is dat wij enkelstuks productie maar ook grotere series volautomatisch kunnen meten en daarbij van een meetrapport voorzien. Onze controle strekt zich uit van procescontrole tot  (indien gewenst) een volledige eindcontrole. Onze meetkamer is zowel inzetbaar voor derden als voor de producten van Pillen Metaalbewerking!

Meetkamer faciliteiten

XXL Mitutoyo meetmachine

Wij zijn in het bezit van een grote Mitutoyo meetmachine (Mitutoyo Crysta Apex S) waarvan de afmetingen redelijk uitzonderlijk zijn. Deze meetmachine heeft namelijk een meetbereik van:

  • 1200 mm in de X-as
  • 3000 mm in de Y-s
  • 1000 mm in de Z-as

Tevens heeft deze machine een indexeerbare kop, waarin de meettasters opgenomen kunnen worden, van wel 500 mm lang. De kop van deze Mitutoyo meetmachine kan hierbij indexeren op elke 7,5 graad. Hiernaast kan het meetsysteem ‘slepend scannen’.

Opgedane kennis is aanwezig en verkregen door het hebben gevolgd van diverse opleidingen en training, op meet technisch en softwarematig gebied, echter ook AUKOM-gecertificeerd. AUKOM trainingen zijn opleidings-standaard in precisie-engineering. Pillen beschikt over verschillende AUKOM certificaten waardoor wij u nog beter van dienst kunnen zijn omtrent o.a. geavanceerde en gestandaardiseerde metrologische kennis, bij functionele- en productie gerelateerde meettechniek en meetmethode.

Met deze AUKOM 1, 2 en 3 certificering hebben we kostbare kennis in huis.

Met de in deze opleiding (AUKOM) opgedane kennis, omtrent o.a. geavanceerde en gestandaardiseerde metrologische kennis,  bij functionele- en productie gerelateerde meettechniek en meetmethode, kunnen we u nog beter van dienst zijn. Dit dus ongeacht of wij als Pillen zijnde, de te beoordelen producten hebben geproduceerd of niet.

AUKOM certificaten