U laat op dit moment uw profielen uit plaatbewerking ponsnibbelen of laseren en aansluitend kanten? Gaat het om grotere aantallen en of om wederkerende series waarbij het gaat om soortgelijke profielen? Dan is het mogelijk om een besparing door te voeren!

Het vervaardigen van een product uit aluminium profielen is namelijk doorgaans minder duur dan het gebruik van plaatmetaal. Tevens is de doorlooptijd van de producten over het algeheel ook korter. Het basismateriaal heeft immers door de getrokken extrusie al de juiste vorm en hoeft deze niet meer gekant te worden.

Aluminium extrusieprofielen

Aluminium extrusie is een techniek waarbij een bepaalde aluminiumlegering door middel van extrusie wordt omgezet in een breed scala aan producten. Een van de grootste voordelen van het gebruik van aluminium extrusies – naast alleen de kosten en de snelheid waarmee producten kunnen worden vervaardigd – is de kracht van het basismateriaal. Aluminium staat erom bekend ongelooflijk sterk te zijn en toch weegt het slechts een derde van een metaalachtig staal, waardoor het gemakkelijker te vervoeren en te gebruiken is voor allerlei verschillende toepassingen.
Aluminium kan ook worden gebruikt om producten van diverse grootte hebben. Of je nu een klein onderdeel nodig hebt voor een custom-machine of iets aanzienlijk groter voor kozijnenbouw, dit is allemaal mogelijk met extrusieprofielen.

U kunt een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen door over te stappen naar een extrusieproductie en tegelijkertijd tijd te besparen in het snellere tempo van de productie van onderdelen. Veel bedrijven uit verschillende branches waaronder machinebouw, verlichtingsindustrie, retail, medische industrie, kozijnenbouw etc. hebben ontdekt dat extrusie van aluminium de juiste keuze is en hebben besloten verder te gaan met extrusie profielen dan plaatwerk te gebruiken om hun bewerkte producten te maken.

Als uw bedrijf op zoek is naar een voordeel terwijl u toch kwaliteitsproducten blijft behouden? Pillen kan u helpen een keuze te maken om te kiezen voor aluminium extrusie profielen of voor plaatwerk te gaan.

Besparing