Gecertificeerd lassen en druktesten

Pillen is gecertficeerd lasbedrijf en beschikt ook intern over een eigen röntgenbunker en aftest faciliteiten voor testdruk en om eventuele lekkages te monitoren.
Meer info nodig?
sales@pillen.eu
+31 (0)544 390000
Of neem direct contact op

Lassen

Pillen Metaalbewerking loopt voorop als het gaat om het voldoen aan de steeds hoger gestelde eisen van ondermeer laswerk in bepaalde industrieën. Pillen is dan ook een lasbedrijf dat beschikt over diverse lasmethoden. Als toeleverancier hebben wij de verplichting naar u als klant om aan de gestelde eisen en voorschriften te voldoen. De productiefaciliteiten van Pillen zijn geklimatiseerd om nauwkeurigheden en eventuele uitzettingen te kunnen opvangen van werkstukken. In onze lasafdelingen worden lasverbindingen gemaakt die moeten voldoen aan de door bijvoorbeeld gasindustrie gestelde eisen.

Wij kunnen onder andere MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, autogeen lassen en puntlassen. Naast meerdere handmatige lasstations beschikken wij ook over diverse lasrobots waardoor wij in staat zijn om seriematig te lassen voor een consistente kwaliteit. Wij beschikken ook over lasingenieurs voor specialistische laswensen of eisen. Behoeft uw productgroep ook een partner die beschikt over de gestelde eisen omtrent gecertificeerd lassen? Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op.

Druktesten met de Ventil Test Unit

Als aanvulling op ons machinepark zijn wij in het bezit van een Ventil Test Unit. Deze Test Unit is speciaal ontwikkeld voor het testen en afstellen van gespecificeerde objecten. Daarbij is deze testbank geschikt om op een eenvoudige, snelle en veilige wijze objecten te testen conform de CE richtlijnen.

Uitgerust met een Computer Registratie Systeem (CRS) kan deze testbank:

  • Testdruk en eventuele lekkages weergeven
  • Testwaardes en technische gegevens opslaan en oproepen
  • Een volledig testrapport/certificaat uitprinten

De hydraulisch bediende constructie is geschikt voor maximale spankracht van 150 ton. Het spansysteem is geschikt voor zowel vloeistoffen als gassen.

Röntgen Bunker voor lasonderzoeken

Pillen beschikt ook over een eigen röntgen bunker ten behoeve van haar las onderzoeken.

Eigenschappen

Certificaten
ISO 9001-2015
Certificaten
ISO G0304