Uw productie partner

Neem contact met ons op!

Trots op onze klanten die producten bij ons laten produceren 

Wij worden echt trots om onze klanten te zien glunderen bij mooie producten die zijzelf ontworpen, bedacht en getekend hebben. Laat uw product, machine of apparaat compleet bij Pillen fabriceren en focust u zich op doorontwikkeling en de verkoopactiviteiten van uw product. Wij zijn uw productie partner!

Ieder in zijn kracht

Daarbij staat iedereen zijn of haar kracht en kan een ieder doen waar diegene goed in is, zodat we allemaal succesvol kunnen zijn. Daarmee realiseren we samen ideeën en maken beloftes waar.

Een persoonlijke benadering van de klant waarin vertrouwen en duidelijkheid centraal staat stelt ons in staat om samen met u als klant out of the box te denken. Wij willen niet alleen een toeleverancier zijn voor u als klant, maar samen met u excelleren in succes en uiteindelijk groeien. Wij zijn een no-nonsense organisatie waarin wij graag anders denken. Praktisch betekent dit dat u krijgt wat wij met u bespreken, echter zult u ook ervaren dat wij kritisch durven te zijn en met u meedenken over onderdeel- of procesverbeteringen van Idee tot eindproduct.

Van idee tot eindproduct

Fase 1: Kennismaking en behoefteinventarisatie

U als klant ziet uitdagingen; materiaalkeuzes, processen, capaciteiten, eisen etc. Pillen streeft naar een nauwe band met haar opdrachtgevers. Een luisterend oor in de brainstorm uitdagingfase is hierbij essentieel. Wij werken naar een samenwerking toe waarin duidelijkheid, betrouwbaarheid belangrijk zijn. Innovatief en vooruitstrevend denken in oplossingen al dan niet materiaal afhankelijk typeren onze ‘Kennismaking en behoefte inventarisatie’.

Fase 2: R&D en engineering

Pillen beschikt in company over een eigen engineeringsafdeling. We hebben ervaring in re-engineering van productvraagstukken, ontwerpen & design. Maar ook de complete ontwikkeling van eindproducten, modules en systemen. Programma’s zoals CAD/CAM (Solidworks), Adobe zijn hierbij niet weg te denken. Ook binnen het engineeringsproces zijn er verschillende fases te onderscheiden: Schetsen met enkele materiaal behoeftes, design engineering met een eventuele rendering & visualisaties met grove maatvoering om vervolgens gedetailleerde engineering toe te passen.

Fase 3: Prototyping & proefseries

Prototyping en proefseries stellen u in staat om uw product te testen voordat u het daadwerkelijk gaat gebruiken. U vermindert hierdoor het risico om later in het traject tegen obstakels aan te lopen. Daarnaast toetst u aannames en kan het ook nieuwe ideeën opleveren omdat het een concreet product wordt. Pillen Metaalbewerking helpt u bij het realiseren van prototyping.

Fase 4: Productie

Pillen werkt voor een grote diversiteit aan doelmarkten. Van Offshore & Gas industrie tot aan de Lighting industrie. Alle markten stellen hoge eisen op het gebied van innovatiekracht, betrouwbaarheid, continuïteit maar zeker ook kwaliteit. In onze productiefaciliteiten voor de metaalindustrie beschikken wij over diverse CNC verspanende bewerkingscentra al dan niet 3, 4, of 5-assig voor fijnmechanische verspaning klein en groot. Tevens biedt Pillen de mogelijkheid om ook uw plaatwerk te produceren. Bij elke fase in het productieproces gaan onze mensen voor het hoogste kwaliteitsniveau en worden ze ook actief betrokken in product- en of procesverbeteringen.

Fase 5: Assemblage & montage

Bij Pillen beschikken wij ook over montage en assemblage faciliteiten voor uw producten. Ondermeer een ESD vloer voorziet in de oplossing om producten, componenten en modules anti-statisch te monteren. De interne mogelijkheden van onderdeel montages bieden voor u als klant efficiency in het proces en uiteindelijk gaan de kosten omlaag.

Fase 6: Toelevering & transport

Veelal wordt transport en toelevering van de eindproducten gezien als een sluitpost. Met selectief geselecteerde  transportpartners (inter)nationaal zijn wij in staat uw producten op tijd te leveren. Ook de centrale ligging aan de Duitse grens biedt ons de mogelijkheid om ook in Duitstalig Europa tijdsbesparend en efficiënt te leveren.

Samenwerking en kosten besparen

Door alles bij een producent neer te leggen hoeft u zich minder bezig te houden met nevenactiviteiten waardoor u kunt blijven doen waar u goed in bent. Veel bedrijven vinden het prettig om te weten dat hun productie in goede handen is. Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, daarmee garanderen we uw ontzorging in productie.  Continue klantcontact vinden wij belangrijk om samen met onze klanten te groeien en op een steeds hoger niveau zorgeloos te kunnen produceren. Onze klanten zorgen ervoor dat wij servicegericht blijven. Dat is niet alleen het snel oplossen van klachten, maar juist het proactief aandacht schenken.

Grote merken kiezen voor Pillen

Pillen organiseert, produceert en assembleert voor mooie (inter)nationale merken! Iets waar we echt trots op zijn. Van duurzame fijnmechanische modules, tot complete design producten en machinebouw installaties.

U het product (idee), wij de productie & organisatie

De Pillen Group is een veelzijdig maakbedrijf met veel ervaring in product en projectmanagement. Wij kunnen de gehele productie en sourcing van uw product organiseren. Wist u dat wij ook  engineering kunnen aanbieden om samen kwalitatief en ook prijsefficient een beter product kunnen aanbieden?  We praten graag met u over de mogelijkheden om u te ontzorgen in productie. Daarin worden wij graag uitgedaagd en denken wij graag met u mee. Dit kan zowel op het gebied van plaatbewerking als verspaning. Out of te box denken is onze passie en hierdoor kunnen wij onszelf ook steeds verbeteren voor onze klanten. Als ESEF Award 2016 winnaar in de maakindustrie zit innovatie in ons DNA en daar groeien wij graag samen met onze klanten in door.

Wij verzorgen de productie

U heeft een product of idee en u wilt het laten produceren. Vervelend als dan verschillende componenten bij verschillende toeleveranciers gesourced moeten worden. Als producent merken we op dat  bedrijven de productie uitbesteed hebben bij meerdere leveranciers. Dat kan lastige situaties opleveren omdat de verschillende leveranciers niet samenwerken waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Wanneer u alles bij een producent aanspreekpunt neer kunt leggen bespaart dat in tij en afstemming.  Uiteindelijk ontstaat er een betere samenwerking en prijsreductie.  waardoor er beter samengewerkt wordt.

Co-creation van begin tot eind

Pillen Metaalbewerking werkt samen met u op basis van gelijkwaardigheid. We geloven in co-creation omdat we met deze werkwijze het beste uit zowel u als onszelf halen. Uw wensen en ervaring combineren we met onze specialistische kennis en machines om tot het beste resultaat te komen. Co-creation zorgt voor betrokkenheid en zorgt ervoor dat de focus op het eindproduct blijft liggen omdat we er samen naartoe werken. Van begin tot eind denken we met u mee en ontzorgen we u.

Meer informatie over co-creation

Met co-creation gaan we samen het traject aan om uw wensen te realiseren. We geloven erin dat we samen meer bereiken. Effectiever werken wat leidt tot een beter eindproduct.

Met co-creation naar het beste resultaat

Pillen Metaalbewerking is de specialist die volgens co-creation naar de best mogelijke oplossingen streeft. We snappen goed dat het efficiënter is als u met al uw wensen omtrent metaalbewerking bij één bedrijf terecht kunt. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u adviseren over de bewerkingen die nodig zijn. Daarnaast zijn we al sinds 1956 ervaren in plaatbewerking en verspaning. Daarmee bent u verzekerd van kwaliteit en ervaring. Met co-creation maakt u gebruik van onze kwaliteiten.

Onze kracht = zelf doen én samenwerken

Pillen bestaat al meer dan 60 jaar. Wij hebben passie voor productie en verwerking van materialen. Wij beschikken in onze eigen bedrijven over een diversiteit aan productie- en bewerkingsmogelijkheden op het gebied van metaalhoutkunststoffenprinting en assemblage faciliteiten.

Groot netwerk van toeleveranciers

Maar ook ons grote netwerk van toeleveranciers en partners met een ieder haar specialisme waar Pillen goede contacten mee heeft zorgen er uiteindelijk voor dat u als klant de oplossing gepresenteerd krijgt waar u naar zoekt. Met vooral korte communicatie lijnen en snel schakelen.
Onze assemblagefaciliteit - Pillen Groupen

Ons Projectmanagement-team ontzorgt de klant en stuurt het project aan. Het gehele proces wordt optimaal op elkaar afgestemd waardoor optimale efficiëntie wordt gecreëerd. Korte lijnen tussen leveranciers, planning, productie en logistiek zorgen ervoor dat de producten snel en binnen de afgesproken oplevertermijn gerealiseerd kunnen worden.

Onze processtappen

Een persoonlijke benadering van de klant waarin vertrouwen duidelijkheid centraal staat, stelt ons in staat om samen met u, als klant, out of the box te denken. Wij willen niet alleen een toeleverancier zijn voor u als klant, maar samen met u excelleren in succes en uiteindelijk groeien. Wij zijn een no-nonsense organisatie waarin wij graag out of the box denken. Praktisch betekent dit dat u krijgt wat wij met u bespreken, echter zult u ook ervaren dat wij kritisch durven te zijn en met u meedenken over onderdeel- of procesverbeteringen van Idee tot eindproduct.

Projectmanagement

Kwaliteitsmanagement

Ons kwaliteitsbeleid is erop gericht om te streven naar een ‘nul-fouten principe’.  Dankzij onze geconditioneerde meetkamer, moderne 3D meetmachines en onze kwaliteitsmedewerkers kan dit worden gerealiseerd.  De uitdaging voor Pillen zit hem in de hoge kwaliteitseisen. Wanneer de producteisen hoger zijn, dan is voor Pillen de uitdaging des te groter om deze wens/eis te realiseren. In-company beschikken wij over diverse CNC 3D gestuurde meetmachines van Mitutoyo waaronder een XXL meetmachine voor grotere werkstukken. Ook beschikken wij over verschillende certificeringen en omstempel bevoegdheid voor de verschillende materialen.

Naast onze eigen toelevering (metaalbewerking en hout- kunststofbewerking) zijn onze bedrijven Pillen Projects & Products gespecialiseerd in de complete productie en vervaardiging van uw product. Wij sluiten aan bij uw behoefte en kunnen voor u conform tekening en plan van eisen u in de productie ontzorgen.

Design & Engineering

Ook kan Pillen intern voor u het eerste ontwerp, prototyping en de eerste nul-series verzorgen. Pillen ontzorgt u als klant in de complete productie en maakbaarheid.

Lees meer over onze assemblages

Waar laten we het maken?

3D printing kunststof onderdelen - Pillen, uw productie partner

Co- Engineering

Van concept tot technische uitwerking

Wingplaatconnectie productie partner Pillen Group

Productie & Sourcing

Complete productie en inkoop van delen

Montage en lassen

Montage & assemblage

Montage van complete producten

Bekijk het filmpje

Wij produceren en assembleren componenten uit metaal, hout, kunststof en verzorgen product assemblages sinds 1956!

Niets is onmogelijk voor ons en wij lossen uw productie probleem op!

Productie partner

Wij verzorgen de sourcing en productie van uw product.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvraag doen? Neem in het formulier contact met ons op!

Meer weten?

Voorkant brochure - Pillen Group

Bekijk brochure

Offerte aanvraag

    Voeg eventueel bestanden toe..