Automotive industrie

Als sinds de jaren ’70 is Pillen toeleverancier voor de bewerking van onderdelen / parts én componenten aan de automotive industrie. Onderdelen aan de automotive industrie worden aan hoge eisen en specificaties onderworpen en geproduceerd.  In company beschikt Pillen over een kwaliteitsmanagementsysteem waarbij kwaliteit per enkelstuk, steekproefsgewijs of indien wenselijk seriematig wordt gemonitord. Uiteraard is Pillen ISO9001 gecertificeerd en werken wij met een ERP systeem waarbij onderdelen, materialen herkomst traceerbaar zijn.

Onze kracht: middelgrote tot hele grote seriematige productie 24/7 van precision parts voor automotive industrie, doordat we werken met specifieke tooling en procescontrole.

Supplier van automotive parts | Automobiel industrie

Pillen produceert verschillende fijnmechanische onderdelen / precision parts voor ondermeer suspensions, drive trains, brakings systems, motor parts, gearshifts. Deze onderdelen zijn terug te vinden in sportautos, vrachtautos, bussen, motorfietsen etc.

Auto industrie

Supplier Automotive Parts Pillen Group Precision Parts

Samenwerking in de keten upstream en downstream | Automobiel industrie

Upstream Pillen Group werkt in de value chain samen met productdevelopers  in het co-engineeirings traject voor onderdelen voor motoren, auto’s, vrachtwagens etc. Hierbij wordt er gekeken naar de maakbaarheid van componenten, maar ook naar de reproduceerbaarheid van onderdelen bij service verlening.

Downstream wordt er nauw samen gewerkt in de bewerking van materialen met ondermeer gieterijen en extrudeurs om de keten van kwaliteit en materiaalgebruik te kunnen borgen en de trace-ability ook.

De automobiel industrie is volop in beweging en in transitie. De bouw van vervoersmiddelen verandert, steeds meer worden deze vervoersmiddelen voorzien van elektrische aangedreven motoren. Dit vraagt om een andere manier van bouwen en produceren van andere onderdelen.

Meer weten? Bekijk onze website

Informatie opvragen